Randuri pentru Tine http://randuripentrutine.eu Tue, 22 Oct 2019 15:21:50 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.4 Femeile puternice nu sunt niciodată o alegere. Femeile puternice aleg. http://randuripentrutine.eu/femeile-puternice-nu-sunt-niciodata-o-alegere-femeile-puternice-aleg/ Tue, 22 Oct 2019 15:21:50 +0000 http://randuripentrutine.eu/?p=5597 “De câte ori n-aţi simţit că vă micşoraţi? De câte ori nu v-aţi micşorat suficient, pentru a juca un rol cu care nu voiaţi să aveţi nimic de-a face? De câte ori n-aţi tăcut, când de fapt voiaţi să ţipaţi cât mai tare, sau nu i-aţi cedat puterea cuiva care nu vă dorea numai binele?

De câte ori nu aţi cedat unui comportament impulsiv sau de dependenţă, în loc să faceţi o alegere raţională? De câte ori nu v-aţi spus: „Nu pot. Nu sunt suficient de puternică. Nu sunt suficient de curajoasă sau încrezătoare, pentru a fi tot ceea ce doresc să fiu?” In fiecare zi, ne confruntăm cu sute de alegeri, care fie ne fac să fim încrezătoare, puternice şi valoroase, fie ne privează de lucrurile pe care le dorim cel mai mult.

Atunci când ne lipseşte încrederea de sine, nu ne simţim vrednice să avem ce ne dorim, să rostim propriul adevăr sau să facem schimbări radicale, care să ne transforme viitorul.

Atunci când ne simţim slabe, neajutorate şi lipsite de putere, nu avem forţa de a alunga gândurile legate de înfrângere, negativitate şi teamă, care ne împiedică să trăim aşa cum ne dorim.

Când cedăm propria putere şi negăm lucrurile de care suntem în stare, cădem pradă dependenţelor, temerilor, impulsurilor nesănătoase şi repetării trecutului. Ne purtăm de parcă am fi slabe şi nesigure – şi chiar credem că suntem aşa.

Ce ne trebuie, pentru a fi încrezătoare, puternice pe deplin şi a ne simţi bine în propria piele? Trebuie să reconstruim încrederea în noi însene şi trebuie să începem prin sporirea stimei de sine.

Trebuie să învăţăm să ne iubim în întregime – cu trecutul, cu defectele, îndoielile, slăbiciunile şi temerile noastre. Ba chiar mai mult decât a ne iubi pe noi însene, trebuie să adoptăm dragostea, ca pe o cauză. Trebuie să devenim războinice ale iubirii. Trebuie să luptăm pentru noi însene şi să apărăm ceea ce suntem şi ce dorim să devenim.

Dar de ce războinice? Pentru că o războinică trăieşte şi acţionează cu mare putere, integritate şi dedicare. Flacăra ei interioară a curajului e aprinsă, iar ea poate înfrunta cele mai mari provocări emoţionale şi sparge vechile tipare.

Sursa -https://drumuricatretine.wordpress.com/2015/05/25/femeie-mergi-inainte-in-numele-iubirii-al-curajului-si-al-increderii-in-sine/

]]>
În viata fiecăruia dintre noi, vine un moment în care nu ne mai rămâne nimic, în afară de Dumnezeu. http://randuripentrutine.eu/in-viata-fiecaruia-dintre-noi-vine-un-moment-in-care-nu-ne-mai-ramane-nimic-in-afara-de-dumnezeu/ Tue, 22 Oct 2019 11:32:10 +0000 http://randuripentrutine.eu/?p=5593 Da, vine un moment in viata noastra, cand nu mai conteaza nimic in viata noastra, decat Dumnezeu. Nimic altceva nu conteaza. Nimic nu mai are sens. Nimic altceva nu te m-ai atrage, tenteaza, nimic nu mai are atentia ta (chiar daca ar merita-o).

Majoritatii oamenilor, acest lucru se intampla de mai multe ori. Este acel moment in care te simti total si complet izolat. Este acel timp in care simti, nu doar ca nimeni nu te aude, dar ca NIMENI nu e acolo sa te auda. Esti cu adevarat singur. Simti ca nu este absolut nimeni acolo, chiar daca mai este cineva cu tine in camera. Nu mai este nimic, chiar daca sunt foarte multe alte lucruri in jurul tau. Atunci cand lumea te inconjoara, tu simti ca esti doar tu.

Acest moment poate aparea, indiferent daca nu ai nimic sau ai tot ce iti doresti. Acest moment poate aparea atunci cand ai pierdut tot ce ai, sau cand ti s-a oferit absolut totul, si nu mai este nimic altceva ce ti-ai putea dori.

Realizam ca nu a mai ramas nimic important in viata noasta, in afara de Dumnezeu. Si asa, ne indreptam spre Dumnezeu: Te rog, Doamne, da-mi Iertare, Compasiune, Toleranta, Mila, Pace, Acceptare si Iubire. Te rog ofera-mi aceste lucruri, ca sa le pot oferi si altora. Apoi, intelegem ca nu exista nici o separare intre Noi si Dumnezeu. Iar cand facem asta, ne schimbam viata, ne schimbam relatiile, ne schimbam propria Lume.

Si renastem.

]]>
Draga mea, trăiește din plin! http://randuripentrutine.eu/draga-mea-traieste-din-plin/ Tue, 22 Oct 2019 11:15:42 +0000 http://randuripentrutine.eu/?p=5588 Draga mea, vreau sa iti spun ceva…poate ai uitat. Astazi este ziua ta. Si ieri a fost. Si maine va fi.

Ia-ți doza zilnică de energie, zâmbește, lasă iubirea celor dragi să te cuprindă, să îți scoată frumusețea în evidență. Lasă soarele să se joace delicat cu tine, să te mângâie, iar tu răsfață-te și iubește-te pe tine însăți.

Redescoperă-te și oferă-ți mici momente doar cu tine. Adu-ți aminte cât de puternică ești, uită-te la realizările tale și fii mândră de tine. Dar în aceiași măsură, continuă să te educi, să țintești tot mai sus, cu eleganță și încredere în propria persoană. Amintește-ți care sunt scopurile tale și luptă zi de zi pentru ele.

Rememorează zilnic momentele frumoase, dar nu uita să creezi și unele noi.
Nu ține în sufletul tău ură sau resentimente, fiindcă acestea strică tot ce ai tu mai frumos înăuntru. Oh, și iubește, draga mea. Iubește cu toți porii, lasă-te iubită și nu uita că iubirea ne face să înflorim și să prindem aripi.

Nu permite nimănui să își bată joc de tine și să te distragă de la visurile pe care încerci să le transformi în realitate. Viața este destul de grea, cu toate provocările ei, dar măcar, mai ales când e momentul, oprește-te și bucură-te.

Pentru că în cele din urmă, suntem niște simpli călători, extrem de fragili.
Așa că profită din plin și fă-ți pe plac. Dar nu doar în această lună minunată, ci tot timpul. Adu-ți aminte că după o iarnă geroasă, acum e momentul ca viața să prindă din nou culoare, iar martie este începutul. Noul început al unei frumoase călătorii, cu tine însăți, spre o frumoasă destinație numită fericire!

 

]]>
Preţuiţi-i pe cei dragi cât timp sunt în viaţă! Si ei. Si noi. http://randuripentrutine.eu/pretuiti-i-pe-cei-dragi-cat-timp-sunt-in-viata-si-ei-si-noi/ Tue, 22 Oct 2019 10:58:43 +0000 http://randuripentrutine.eu/?p=5584 Cât de fragilă e viața noastră şi cât de valoroase ar trebui să fie minutele pe care le petrecem alături de cei dragi! Cât de important e să comunicăm cu cei pe care-i iubim, atât cât suntem în viață!

Paradoxal, dar moartea îi adună pe oameni împreună mult mai des decât ocaziile de bucurie. La înmormântarea cuiva ne adunăm mereu în număr mult mai mare, decât la o aniversare.

Ne pare că vom mai avea mult timp înainte, şi că vom reuşi să ne întâlnim și să ne bucurăm unii de alţii … Însă vine un moment când nu mai poţi face nimic.

Făceţi-vă timp pentru a comunica cu cei dragi. Spuneţi-le că-i iubiţi…Uneori e prea târziu…

Pe parcursul vieții, printre nenumăratele lecții pe care le învățăm, vine una foarte importantă – și anume să ne prețuim oamenii cei mai dragi și mai apropiați sufletului nostru, și să profităm de cât mai mult timp alături de ei.

Acestea sunt cele mai unice și mai speciale momente, și trebuie să fim recunoscători pentru ele și să le apreciem cât mai avem ocazia, pentru că apoi, când timpul ne va răpi cele mai dragi comori, vom rămâne doar cu amintirile… și cu un gol în suflet. Așa că lăsați deoparte ura, ranchiuna, invidia și toate aceste lucruri rele, pentru că nu ne îmbracă sufletul în straie de sărbătoare, și nici nu ne aduc liniștea și fericirea mult dorită.

Fiți alături de cei dragi, iubiți fiecare moment petrecut cu ei, creați amintiri, iar viața vă va zâmbi. Nu vă recomand să-ncercați resentimentele. Consumul de ură, nefericire și invidie poate afecta sufletului vostru, deci aveți grijă de el. Prețuiți lucrurile frumoase și momentele unice, pentru că până la urmă, asta este cel mai important în viață, restul fiind trecătoare.

 

]]>
Dacă te vei întreba vreodată care este el mai frumos dar pe care ți l-a hărăzit Dumnezeu, e că te-a creat femeie. http://randuripentrutine.eu/daca-te-vei-intreba-vreodata-care-este-el-mai-frumos-dar-pe-care-ti-l-a-harazit-dumnezeu-e-ca-te-a-creat-femeie/ Tue, 22 Oct 2019 07:34:09 +0000 http://randuripentrutine.eu/?p=5580 Ești femeie, ești început și sfârșit, ești patimă și dor, ești înger al iubirii și regină între flori…

Dacă te vei întreba vreodată care este el mai frumos dar pe care ți l-a hărăzit Dumnezeu, e că te-a creat femeie. O femeie frumoasă, puternică, dulce ca un surâs de copil, senină ca o zi de vară și fermecătoare ca un basm străvechi.

Te-a făcut femeie pentru că știi ca nimeni alta să iubești până dincolo de infinit, să cazi, apoi să te ridici demnă ca și cum n-ai fi cazut niciodată.

Să semeni în jurul tău iubire, să dăruiești viață și să scrii cu litere mari în cartea continuității vieții. Bucură-te că ești femeie, că poți face din noapte zi, că în ochii tăi se clădesc și se prăbușesc palate. Bucură-te că la iarmarocul timpului tu ai primit cei mai mulți ani, din care nu încetezi să tot dăruiești făpturilor pe care le crești cu dragoste sub inima.Femeie

Simte-te femeie, oricând și oriunde! Îndrăznește să spulberi tiparele, să crezi în visurile tale și să le urci până dincolo de infinit, dacă tocmai acolo își vor găsi împlinirea.

Nu uita niciodată că ești deosebită, că ești unică sub soare, că nu există o altă ființă care să-ți semene, bucură-te că ești divină prin creația ta, iar frumusețea îți este nemuritoare.

În ochii tăi se nasc minunile lumii, în ei se zbenguie vitalitatea, în ei clocotesc lacrimi de dor și de tristețe și tot în lumina lor se țese fericirea. În brațele tale crește viața, pe picioarele tale se leagănă copilăria și în părul tău se cern toate anotimpurile vieții, lăsându-te căruntă, dar nicidecum mai puțin frumoasă.

Pe buzele tale aleargă cuvintele mângâietoare, pe ele râde gălăgios păcatul, contopindu-se într-un dans al nemuririi.

Trăiește fiecare zi frumos, pentru că tu meriți să fii contemplată și iubită la nesfârșit.

Urmează-ți nobila menire pe pământ, azi, mâine și în fiecare zi și bucură-te că există o zi în care soarele răsare doar pentru tine.

Cristina Morari

]]>
“Asa s-o făcut lumea de rea că mă mir că se mai face ziuă…” http://randuripentrutine.eu/asa-s-o-facut-lumea-de-rea-ca-ma-mir-ca-se-mai-face-ziua/ Tue, 22 Oct 2019 07:17:05 +0000 http://randuripentrutine.eu/?p=5577 „Deschid pagina de Facebook si sunt intrebat “La ce te gandesti, Florin”? Va spun eu la ce ma gandesc.

O viata intreaga, am cautat sa va spun lucruri frumoase, sa va bucur, sa va aduc speranta in suflet, sa va descretesc fruntile prea incarcate uneori de griji. Am ajuns astazi, la 83 de ani, sa fiu forfecat in fel si chip si analizat si judecat, de cine ma rog?! Era o vreme cand ziaristii erau respectati. Faceau parte dintr-o clasa de intelectuali si nu o data din randurile lor se remarcau eseisti, poeti, scriitoride valoare. Astazi, va las pe voi, cei ce cititi aceste randuri sa le apreciati…”calitatea”.

Aflu de prin ziare ca sunt fotografii si o filmare cu mine si Pomohaci, ca suntem nu numai buni prieteni “de sprit”, ci sunt un membru al familiei lor si tot asa. Mai intai de toate, eu n-am fost prieten “de sprit” cu nimeni. N-am avut chestiile astea cu spritul si cu restaurantele si asta va pot spune toti colegii mei, care mai sunt in viata. Nu cred ca in toata viata mea am baut mai mult de cinci sticle cu vin. In al doilea rand, pe Pomohaci l-am intalnit atunci pentru prima data si cred si ultima. De unde pana unde “mare prietenie”?!

In al treilea rand, dupa cum bine stiti unii dintre dumeavoastra, eu ma fotografiez cu oricine imi cere si are bucurie sa ramana cu o amintire a intalnirii cu mine. N-am spus nimanui “lasa-ma in pace” Si ce-i cu asta?! Ce sa fac, sa ii cer cazier judiciar lui Pomohaci inainte sa accept sa fac o fotografie cu el?! Sa-l intreb inainte daca este un mare om sau un dezaxat ? Cat de ridicol poate fi?

Maestrul Radu Beligan, Ion Lucian, Dem Radulescu si atatia alti colegi de ai mei, au plecat din lumea asta tristi, deceptionati. Refuzau sa mai apara, sa mai dea interviuri scarbiti de uratenia lumii in care am ajuns sa traim. Eu am vrut sa raman atat cat voi decide sa mai apar, acel Florin Piersic pe care il stie toata lumea. Se pare insa ca va straduiti cu toata puterea sa nu se intample asa.

Sunteti ca niste hiene, disperati sa raspanditi vesti ca sunt bolnav, eventual ca sunt pe moarte. Sunteti in criza de subiecte de senzatie?! Sa va fie rusine va spun celor ce nu stiti ce sa mai speculati, sa ma puneti la zid! Si asta de ce? Pentru ca gasiti fraieri care sa “puna botul”. Nu mai aveti nimic sfant pe lume!

Concluzie: “Asa s-o facut lumea de rea, ca ma mir ca se mai face ziua”.

Celor care imi transmiteti gandurile voastre bune, va spun ca va port in inima. Fiti buni unii cu altii, fiindca asta e tot ce ne-a mai ramas de facut!”

Florin Piersic apare într-un filmuleț și câteva fotografii postate pe rețelele sociale alături de preotul caterisit Cristian Pomohaci. Florin Piersic a reacționat la această știre, printr-o postare pe Facebook.

 

 

]]>
Dacă cineva te-a rănit, ridică-te, scutură-te de praf si mergi mai departe. Nu toti oamenii sunt la fel… http://randuripentrutine.eu/daca-cineva-te-a-ranit-ridica-te-scutura-te-de-praf-si-mergi-mai-departe-nu-toti-oamenii-sunt-la-fel/ Mon, 21 Oct 2019 19:30:37 +0000 http://randuripentrutine.eu/?p=5572 “Dacă te-a rănit un om, nu înseamnă că te vor răni toți. Și nu, nu pentru că devii mai puternic/ă. Pentru că, atunci când îți pasă de un om, loviturile lui dor. Indiferent că ai 25, 40, 50 de ani sau mai mult. Minciuna, trădarea, infidelitatea dor la fel de tare în orice moment al vieții.

Dar dacă te-a rănit un om, asta nu înseamnă că așa va fi la nesfârșit. Nu toți te vor minți și nu toți te vor înșela. Și, chiar dacă ar face-o, asta va fi o alegere individuală, nu o regulă. Oamenii acționează într-un fel în urma propriilor alegeri, iar suspiciunile nefondate nu ajută la absolut nimic.

Privim cu suspiciune oameni pe care îi cunoaștem doar pentru că avem un nivel prea scăzut al încrederii în noi înșine. De ce mă place omul ăsta? Pur și simplu. Pentru ceea ce ești. Și ești un om extraordinar așa că nu îți mai pune întrebări.

Iar dacă ar fi să-ți dau un sfat, ți-aș spune doar: riscă! Iubește cu aceeași naivitate a omului căruia nu i-a fost frântă inima niciodată. Fii la fel de copil. Nu te forța să fii altfel pentru un om doar ca să-i intri în grații. Fii tu, exact așa cum ești în fiecare zi, poate prea copilăros sau, din contră, extrem de rațional și de pragmatic. Dacă un om nu te place pentru ceea ce ești și nu-ți înțelege nevoile, crede-mă, nu e omul potrivit.

Dar, te rog, promite că nu mai pui pe umerii cuiva greutatea trecutului tău. Dă-le oamenilor șanse egale, indiferent de câte ori ți-a fost frântă inima. Pentru că ai putea să îndepărtezi din viața ta un om dispus să te iubească necondiționat.

Cât despre cei care și-au ratat șansa, pe ei uită-i. Un om care a greșit astăzi, poate, la fel de bine să greșească și mâine. Un om care a greșit deja în mai multe rânduri are toate șansele să o facă din nou. De ce? Pentru că știe că a găsit locul în care găsește iertarea necondiționată.”

sursa – blogpentrusuflet

]]>
Ai nevoie de ani pentru a construi încrederea, de câteva secunde pentru a o destrăma și o veșnicie pentru a o repara. http://randuripentrutine.eu/ai-nevoie-de-ani-pentru-a-construi-increderea-de-cateva-secunde-pentru-a-o-destrama-si-o-vesnicie-pentru-a-o-repara/ Mon, 21 Oct 2019 19:21:47 +0000 http://randuripentrutine.eu/?p=5568 Increderea este un sentiment. Este sentimentul de liniste, de siguranta pe care il avem alaturi de oameni, de tovarasul de drum cu care te incumeti sa pleci departe, de prietenul langa care dormi, langa consoarta caruia ii incredintezi viata.

Putini sunt oamenii care merita increderea ta.

Sunt cei care te pot ajuta să devii un om mai bun și mai autentic.

Sunt cei care știu să îți dezvăluie defectele, fără să îți rănească sentimentele.

Sunt cei care vor fi lângă tine în orice moment, mai ales atunci când nu vrei să recunoști că ai nevoie de ei.

Sunt cei care prin apropierea lor te inspiră să te apropii mai mult de tine însuți.

Sunt cei care te inspiră să te cunoști la nivel de suflet, nu doar la nivel de intelect.

Sunt cei care pe lângă faptul că te plac, îți onorează și caracterul și competența.

Sunt cei care au înțeles că timpul, banii sau plăcerea sunt mărfuri care se mai găsesc…

O femeie care nu mai are încredere este o femeie care a auzit de prea multe ori „Îți promit că nu te voi răni niciodată”

Când partenerul de viață își ia catrafusele și pleacă fără nici o explicație…

Când colegul de la munca te vinde pe doi bani pentru că i s-a ivit ”o oportunitate mai bună”…

Când prietenul îți întoarce spatele ca și când toate experiențele trăite împreună ar fi fost niște știri prăfuite din ziarul de anul trecut…

Si mai ales când un om pe care te bazai te lovește exact atunci când aveai cea mai mare nevoie de ajutorul lui…

E semn că merită să îți revizuiești felul în care acorzi INCREDERE. Încrederea este darul cel mai de preț pe care i-l poate oferi un om unui alt om. Nici banii, nici timpul și nici plăcerea nu se pot ridica la același rang într-o relație.

Motivul e simplu: Și timpul și banii și plăcerea pot fi obținute de la cei din jur cu destulă ușurință…Încrederea, mai greu. O relație de încredere se construiește în ani și îți oferă o șansă unică dacă știi să o onorezi: Șansa de a te înălța spiritual alături de un alt om.

 

 

]]>
Să nu uiti, copile…o poezie emotionantă de  Mariana Andrei http://randuripentrutine.eu/sa-nu-uiti-copile-o-poezie-emotionanta-de-mariana-andrei/ Mon, 21 Oct 2019 15:33:22 +0000 http://randuripentrutine.eu/?p=5549 “Copile drag să-ti amintesti mereu
Oriunde tu ai fi in astă lume,
Si când ti-e bine sau ti-e greu
Ca mama ta se roagă pentru tine!

De ochii ti se aburesc copile,
Tu mamei să-i inchini un gând,
Căci lacrimi a vărsat destule…
Ingenuncheată la pămant!

Când sufletul ti-e zbuciumat
Si când mânia te infrânge
Să-ti amintesti cu, cugetul curat
Că mama pentru tine plânge!

Chiar dacă gândul rău iti da târcoale,
Si inima ti-o întristează,
Să nu te lasi cuprins de jale
Căci mama, te binecuvântează,

Tu să nu uiti copile niciodată:
Oriunde-ai fi in asta lume,
Ca ai o mamă si un tată
Ce se gândesc cu drag la tine.

Asa-i lăsat de Dumnezeu
Si-asa e rostul mamelor,
Atâta cât traim si tu si eu
Sa ne jelim; de dorul pruncilor!”

]]>
Suntem trecători și călători în această lume http://randuripentrutine.eu/suntem-trecatori-si-calatori-in-aceasta-lume/ Mon, 21 Oct 2019 15:17:36 +0000 http://randuripentrutine.eu/?p=5546 Cu toții suntem trecători prin această lume… Ne naștem ca să învățăm, să iubim, să greșim, să râdem și să plângem până în ultima secundă a vieții noastre. Apoi ne ducem tăcuți… unii cu sufletele goale, alții cu ele pline, ne ducem tăcuți de parcă nici n-am fi existat vreodată pe acest pământ…

Fiecare zi e un dar, omule frumos…Trăiește-o și umple-o acum cu lucrurile care-ți plac, căci într-o bună zi s-ar putea să nu mai poți, să nu mai vrei sau pur și simplu să nu mai ai timp pentru a le mai putea face…

Astăzi am decis să vă scutur din somnolență, poate poate luaţi unele decizii pe care le-aţi amânat prea mult timp, sau poate decideți că în sfârșit trebuie să faceţi niște schimbări în viața voastră, poate veţi conștientiza că TREBUIE să fiţi fericiţi, să vă bucuraţi de lucrurile mărunte, de o melodie, de un ceai cald, de o îmbrățișare, de un sărut. Fiindcă fericirea este compusă din mici zâmbete și bucurii!

Toti suntem simpli trecatori prin lumea asta, iar destinul orice am face nu il putem shimba. Cred ca cel putin putem decat sa ii urmam cursul si spun acest lucru pentru ca ne este dat de sus, bun sau rau noi trebuie sa il urmam.

Am inteles pana la urma rostul greutatilor,sigur,abia dupa ce a aparut din nou soarele,si am inteles ca tot raul este spre bine si ca toate vin la momentul potrivit, nici mai repede, nici mai tarziu. Da cred in destin…si mai stiu un lucru ca ceea ce e scris se va intampla cu sau fara vointa noastra….Nimic nu e intamplator pe lumea asta si mai cred ca Dumnezeu hotareste ceva pentru fiecare. Oricat ne-am zbate destinul este scris in stele….

]]>