10 „Defecte” de personalitate care arată de fapt că ești o persoană mult mai bună decât crezi că ești

1.Să ai o listă decentă de eșecuri pe numele tău.

S-ar putea să te simți oribil la început, dar când ai eșecuri, dar asta înseamnă că ești foarte viu, că încerci tot timpul lucruri în afara zonei tale de confort și că tu înțelegeți importanța creșterii în fiecare zi făcând lucruri la care nu ești bun.

2. Înclinația ta de a fi sincer cu oamenii la care ții, chiar și atunci când doare.

Când iubești cu adevărat pe cineva, este mai important să le spui adevărul, chiar dacă te doare, chiar dacă te face să pari dur. Este important să spui ceva cuiva de care îți pasă atunci când își pierde viața, sau când sănătatea lor se deteriorează din cauza propriilor alegeri sau când nu țin un loc de muncă din cauza lipsei lor de responsabilitate.

3. Cere ceea ce vrei.

Nu este același lucru cu a cere ceea ce îți dorești sau a te simți îndreptățit la orice din viața ta care sună bine, plăcut sau distractiv. Dar cerând ce vrei – o mărire când ai muncit din greu; un „ce suntem noi?” când întrebi partenerul cu care ai petrecut mult timp; sprijin de la prietenii tăi când te lupți – înseamnă doar că știi să fii vulnerabil și te simți confortabil când ceri ajutor când ai nevoie.

4. Dorința ta de a fi singur, mult timp.

A dori să fii singur destul de des poate fi un lucru sănătos – arată că nu ți-e frică să fii singur cu propriile gânduri, ai un puternic impuls să-ți faci timp pentru a-ți procesa emoțiile și sentimentele în fiecare zi, iar tu ai dorința să înțelegi cu adevărat cine ești atunci când nu mai este nimeni altcineva.

5. Tendința ta de a renunța la prietenii care te trag în jos.

Dacă ești genul de persoană care apare indiferent de situație atunci când prietenii tăi suferă, dar care se îndepărtează de oamenii cărora nu le  place cum îi sprijini, nu ai de ce să-ți fie rușine. A-ți tăia legăturile cu un prieten rău și egocentric nu este nimic înjositor – înseamnă doar că ai suficient respect de.

6. Să te temi de fiecare dată când încerci ceva nou.

Frica nu contează. Este cel mai uman lucru din lume și, de fiecare dată când apare în viața ta, înseamnă că faci ceva care se află în afara bulei tale normale și sigure. Fricii de nou și necunoaștere nu este un defect de personalitate – defectul de personalitate se naște doar dacă lăsați acea frică să vă oprească din a face.

7. Refuzul dvs. de a spune doar „da” la toate.

Unii oameni te pot judeca pentru că nu ești o persoană spontană,  dar tot ceea ce arată este că ai o coloană vertebrală.

8. Lipsa dorinței de a lucra săptămâni de lucru de 80 de ore.

Nu este nimic rau dacă nu vrei ca cariera ta să fie întreaga ta preocupare pentru următoarele câteva decenii din viața ta. Este la fel de bine să îți dorești să faci parte din viața ta.

9. Pune multe întrebări.

Atunci când o faci cu adevărat din motive corecte, atunci când ego-ul nu este implicat și când tot ce vrei este să afli mai multe despre perspectiva acelei persoane, tendința de a pune întrebări poate fi o trăsătură de personalitate cu adevărat fermecătoare și rară.

10. Să nu ai un număr mare de prieteni.

Cu cât îmbătrânești și cu cât începi să te simți mai confortabil cu tine, cu atât înțelegi mai mult că calitatea prieteniei tale este mult mai importantă pentru fericirea ta decât câți prieteni ai de fapt. O mulțime de prieteni te pot face să te simți important și în siguranță, dar câteva prietenii cu adâncimi profunde sunt cei care îți aduc cea mai mare bucurie.