10 lucruri care se întâmplă cu corpul tău după ce împlinești 40 de ani

Mulți dintre noi se tem de îmbătrânire, deoarece adesea îl asociem cu vulnerabilitatea, mai ales atunci când vine vorba de corpurile noastre fizice. Suntem mulți dintre noi care ne temem de ideea de a îmbătrâni mai ales pentru că ne aduce în față și în centru mortalitatea. Cu toate acestea, nu poți lăsa frica aceea să te paralizeze și să te lipsească de fericire pe măsură ce îmbătrânești. Da, îmbătrânești și îmbătrânești, dar asta nu va fi întotdeauna un lucru rău.

Există anumite avantaje și dezavantaje care vin odată cu îmbătrânirea, dar același lucru este valabil cu orice alt aspect al vieții. Și în acest articol, veți fi expus la câteva lucruri care li se întâmplă în mod specific corpului dvs. când împliniți 40 de ani. Unele dintre aceste lucruri vor fi negative și unele dintre ele vor fi pozitive. Totul depinde și de perspectiva și de mentalitatea ta.

1. Parul tau devine mai putin des.
Nu vei avea întotdeauna capul plin de păr pe tot parcursul vieții. Va trebui să înveți să accepți asta din timp. Este o problemă care afectează bărbații de cele mai multe ori, dar femeile pot avea și părul subțire pe măsură ce îmbătrânesc. Statisticile arată că 53% dintre bărbați devin de fapt cheli după împlinirea vârstei de 40 de ani.

2. Vei deveni un părinte mult mai bun.
Există o mulțime de avantaje în a fi părinte la 40 de ani. Pentru unul, vei fi mult mai în vârstă și, prin urmare, vei avea mult mai multă experiență de viață. Probabil că veți fi mai stabil din punct de vedere financiar la 40 de ani decât la 20 de ani. Combinația dintre toate aceste lucruri vă va permite să aveți mai bine grijă de copii.

3. S-ar putea să dezvoltați o intoleranță la lactoză.
Suntem cei dintre noi care sunt practic incapabili să proceseze produsele lactate în mod corespunzător. Unii dintre noi sunt intoleranți la lactoză de la naștere și o grămadă de noi dezvoltă această intoleranță mai târziu în viață. Studiile au arătat că intoleranța la lactoză tinde să se dezvolte în organism după vârsta de 40 de ani. Așadar, mâncați toată înghețata și beți tot laptele în timp ce mai puteți.

4. Dinții tăi vor deveni mai sensibili.
Dacă se întâmplă să suferiți de sensibilitate la dinți pe tot parcursul tinereții, atunci ai noroc. Șansele sunt, cu cât îmbătrânești, cu atât dinții tăi vor deveni mai puțin sensibili. Dentina este un țesut calcificat care crește în dinți în timp. Și asta ajută la reducerea sensibilității dinților. Totuși, asta înseamnă, de asemenea, că nu veți ști cu adevărat când există probleme cu dinții. Mențineți frecvente vizite la dentist pe măsură ce îmbătrâniți.

5. Te micsorezi pe masura ce imbatranesti.
S-ar putea să nu știți acest lucru, dar oamenii, în general, se micșorează pe măsură ce îmbătrânesc. De aceea, o mulțime de bătrâni și bătrâni par mult mai mici decât media ființei umane. Bărbații pierd treptat un centimetru între 30 și 70 de ani, în timp ce femeile pot pierde până la 2 centimetri. Acest lucru poate fi prevenit într-o măsură cu exerciții fizice și o dietă adecvată.

6. Metabolismul tău va încetini.
Când ai 40 de ani și mănânci în continuare același tip de mâncare pe care o consumai la 20 de ani, nu vei experimenta exact același tip de fluctuații de greutate. Metabolismul dvs. încetinește pe măsură ce îmbătrâniți, ceea ce înseamnă că va trebui să faceți dietă și să vă exercitați mai mult pe măsură ce îmbătrâniți.

7. Devii mai încrezător.
Experți și oameni de știință de vârf au susținut că oamenii devin de obicei mai încrezători după vârsta de 40 de ani. Și că noua încredere în propria lor viață îi poate face să pară mai atrăgători în ochii altor oameni. Când îmbătrânim, avem tendința de a renunța la lucrurile stresante și toxice din viață – și asta ne poate face să arătăm mai vibranți și mai frumoși.

8. Puteți dezvolta probleme de auz și de vedere.
Nu este doar un mit pe care bătrânii nu-l pot vedea sau auzi bine. Simțurile chiar se deteriorează pe măsură ce îmbătrânim. Studiile au arătat că oamenii încep de obicei să se confrunte cu deficiențe de vedere la vârsta de 40 de ani. Modificările au loc, de asemenea, în structura urechii interne, care pot duce la deficiențe de auz.

9. Sistemul dvs. imunitar se îmbunătățește în timp.
Până când vei atinge vârsta de 40 de ani, corpul tău va fi deja atacat și amenințat de atât de multe bacterii. De aceea este probabil că veți avea un sistem imunitar mai puternic atunci când atingeți această vârstă. Trebuie doar să vă asigurați că mâncați în continuare alimentele potrivite și că dormiți suficient.

10. Gustul tău personal se va schimba.
Papilele gustative mor pe măsură ce îmbătrânești. Și nu se regenerează neapărat. Acesta este doar un fapt. De aceea, mâncarea care ar fi putut avea odată gustul delicios va deveni în cele din urmă blândă pe măsură ce împlinești 40 de ani.