10 lucruri la care trebuie să renunți dacă vrei să fii fericit/ă

Care este intelesul vietii? Care e scopul tău? De ce esti aici?

Toate răspunsurile la aceste întrebări mai profunde vă pot dezvălui în timp, dacă sunteți conștienți și vă puteți deschide.

De fapt, numai atunci când vă aliniați și începeți să vă urmăriți fericirea și lucrurile care vă fac fericiți, puteți începe să vă realizați scopul și sensul vieții.

Fericirea trebuie să fie creată cu adevărat în viața ta și dacă cauți mai multă fericire, ea începe mai întâi din interiorul sufletului tău. Indiferent care este scopul sau calea ta în această viață, nu te vei simți niciodată împlinit sau satisfăcut dacă nu simți fericirea din interior.

Fericirea este cu adevărat locul de naștere al oricărui succes și pace în această viață și, dacă doriți să creați mai mult din ea, trebuie să:

1. Renunță la vorbirea de sine negativă
În colțul minții avem cu toții o voce care ne spune că nu suntem destul de buni, nu sunt destul de drăguți, nu sunt destul de slabi, nu sunt suficient de educați, nu sunt suficient de speciali, nu sunt destul de norocoși și lista continuă.

Pentru a fi cu adevărat fericit, această voce nu numai că trebuie oprită, ci trebuie înlocuită și cu întăriri pozitive.

Ești suficient și ești perfect exact cum ești. Acest punct de vedere nu înseamnă că nu poți schimba, crește și evolua dacă simți nevoia, dar să înțelegi că ești suficient este cu adevărat atunci când poate începe iubirea de sine.

2. Renunță la învinuirea altora
Este întotdeauna vina altcuiva? Ești întotdeauna victima comportamentului altor persoane?

Dacă te găsești învinovățit în mod constant pe alte persoane pentru nenorocirile tale sau chiar pentru averile tale, nu vei simți niciodată cu adevărat fericit în tine.

Sunteți responsabil pentru fiecare emoție, gând, sentiment și acțiune pe care o întreprindeți. Toată lumea din jurul nostru reflectă pur și simplu lucrurile pe care trebuie să le abordăm și să le identificăm în noi. Toată lumea din jurul nostru este profesor și modul în care reacționați la ele este responsabilitatea dumneavoastră.

Renunțați să dați vina pe ceilalți și începeți să vă asumați responsabilitatea pentru viața voastră, atunci când o veți face veți găsi automat soluții la problemele dvs. și vă va permite să vă simțiți mai împuterniciți de viața voastră.

3. Renunță la nevoia ta de control
Când încercați să controlați fiecare fațetă și aspect al vieții voastre, sufocați energia din jurul vostru și restricționați fluxul și refluxul natural al vieții.

Există foarte puține lucruri asupra cărora avem un control complet în această viață și când încercăm să controlăm totul, nu numai că ne înnebunim, ci ne limităm și potențialul de creștere și schimbare.

Deși nu este nimic în neregulă cu stabilirea intenției și planificarea lucrurilor, este de asemenea necesar să lăsați lucrurile să meargă și să vă eliberați atașamentul față de rezultat. Când faceți acest lucru, permiteți un flux mai mare în jurul vostru și vă veți simți mai liniștiți cu viața voastră.

4. Renunță la plângere
Te plângi și te plângi de ziua ta mereu? Găsești întotdeauna ceva de care să te plângi?

A avea recunoștință pentru fiecare situație și fiecare experiență nu numai că vă va permite să vedeți latura pozitivă, dar va crea și mai multă fericire și bucurie în viața voastră.

Când renunți la plângere, îți permite să vezi lumea dintr-un punct de vedere diferit și îți ridică vibrația pentru a atrage mai mult din ceea ce îți dorești.

5. Renunță la dorința ta de a impresiona
Mulți dintre noi ne mișcăm prin viață încercând mereu să impresionăm oamenii din jurul nostru, fie că este vorba despre familia noastră, despre șeful nostru sau despre prietenii noștri. Ce zici de viața vieții pentru tine?

Când îți eliberezi dorința de a-i impresiona pe ceilalți, nu numai că te vei simți mai confortabil în propria piele, dar vei crea, de asemenea, în mod natural mai multă fericire în viața ta, deoarece vei face doar lucrurile pe care vrei cu adevărat să le faci.

Când renunțați la nevoia de a-i impresiona pe ceilalți, veți începe, de asemenea, să vă simțiți mai puternici și mai siguri în interiorul vostru și aceasta este rețeta perfectă pentru fericire.

6. Renunță la a cere scuze
Vrei să faci o călătorie? Vrei să începi școala de noapte? Doriți să vă începeți propriul blog?

Mulți dintre noi cădem în capcana scuzelor de ce nu putem face lucrurile pe care vrem să le facem. Nu există niciodată momentul perfect pentru a face nimic, cu excepția cazului în care creați momentul perfect.

Când renunți la scuzele tale și nu te mai oprești din a face lucrurile pe care ți le dorești cu adevărat, nu numai că stima de sine primește un impuls, dar te face și să te simți mai liber și mai fericit.

Cernă-ți visele și dorințele și întreabă-te, ce scuze faci și care te împiedică să le realizezi?

7. Renunță la trecut
A ne ține de trecut este unul dintre cele mai debilitante lucruri pe care le putem face. În timp ce tot ceea ce s-a întâmplat în trecut este o lecție pentru care trebuie să ne dezvoltăm, să ne ținem de evenimente, să le redăm în minte sau să ne dorim să fie diferiți, este cel mai rapid mod de a vă lua fericirea.

Deși este ok să ne întristăm sau să procesăm orice emoții pe care le trezește trecutul în noi, în cele din urmă trebuie să le lăsăm să plece și să accepte tot ce a fost. În cele din urmă trebuie să ne uităm înapoi la ei cu acceptare, lumină și dragoste.

Prin acceptarea trecutului și lăsarea oricărui atașament la evenimente, vă va permite să mergeți mai departe în fericirea momentului prezent.

8. Renunță la rezistența ta spre schimbare
Viața se schimbă mereu și evoluează mereu. Lucrurile sunt în continuă mișcare și, uneori, trebuie să schimbăm sau să actualizăm calea pe care mergem și să evaluăm dacă nu mai servește binelui nostru cel mai înalt.

9. Renunță la a te critica pe tine și pe ceilalți
Când îi critici pe ceilalți sau pe tine însuți, îți cobori vibrația și te pui într-un cadru negativ al minții.

Deși poate părea inofensiv să comentați ceea ce poartă altcineva sau să criticați pe cineva pentru acțiunile sale, cu adevărat nu faceți decât să reacționați din ego-ul dvs. și să puneți pe altcineva în jos pentru a vă simți mai bine cu voi înșivă.

Dacă te găsești criticându-ți sinele sau pe ceilalți, încearcă să te concentrezi pe bunătate și compasiune, deoarece așa vei crea mai multă fericire.

10. Renunță la nevoia ta de a avea întotdeauna dreptate
Ce înseamnă chiar bine și rău? Fiecare are propria sa perspectivă și, uneori, ceea ce se simte bine pentru tine se simte greșit față de altcineva și invers.

Din acest motiv, renunțarea la nevoia ta de a avea întotdeauna dreptate și, în schimb, să acționezi dintr-un loc de acceptare, înțelegere și compasiune îți va permite să te simți mai fericit și mai în largul tău.

Chiar dacă s-ar putea să vă simțiți 100% corect în acțiunile sau opiniile dvs., nu trebuie să încercați să forțați alte persoane să vadă acest lucru, deoarece acest lucru vă activează ego-ul și vă face să vă simțiți blocat și restricționat.

Eliberarea nevoii tale de a avea dreptate înseamnă într-adevăr să-ți păstrezi propriul adevăr și să nu simți nevoia să-l impui altora. Când se întâmplă acest lucru, vă permite să vă simțiți mai puternici și mai pașnici din interior.

A fi fericit nu înseamnă neapărat că totul este perfect în viața ta tot timpul, dar înseamnă că ai decis să te uiți dincolo de tâmpenia și nebunia tuturor și în lumina și recunoștința care o înconjoară.