10 moduri de a te proteja de vampirii energetici din preajma ta

Viața este prețioasă și are o durată de viață imprevizibilă. Nu este de mirare atunci că mulți dintre noi ne tragem în fiecare zi mizerabil și melancolic cu gândul că am putea trăi vieți mult mai bune.

Din păcate, medicina psihosomatică a arătat o legătură puternică între minte și corp, ceea ce înseamnă că cu cât avem mai puțină energie, cu atât vom fi mai predispuși să suferim de boli precum depresia, anxietatea și alte tulburări de dispoziție.

Este adevărat că unii oameni posedă în mod natural mai multă energie decât alții, dar v-ați gândit vreodată de ce? Cu siguranță, genetica joacă un rol, dar mai important este și mediul din jurul nostru.

Sigur că poți fi prada, dar nu are rost să joci rolul victimei. Pentru a-ți îmbunătăți viața, trebuie să faci ceva. Iată câteva sugestii:

1. Opriți contactul vizual prelungit.
Am constatat personal că acesta este unul dintre cei mai mari absorbanți de energie. Cu cât faceți mai mult contact vizual, cu atât vă angajați mai mult cu cealaltă persoană și cu ceea ce au de spus. Pentru acest caz este necesar doar contact ocular ocazional.

2. Setați o limită de timp.
Timpul dvs. este, de asemenea, prețios și nu este necesar să vă așezați timp de 1 sau 2 ore, cu energia tăiată și creierul amorțit. În funcție de nivelul tău de energie, stabilește o limită de 5, 10, 15, 20 de minute în care să-ți poți concentra persoana și nu mai mult.

3. Învață să nu reacționezi.
Este foarte important. Vampirul Energetic se hrănește cu reacțiile altora, alimentându-i să continue să interacționeze cu tine. Este important pentru dvs. să învățați cum să fiți neutri în interacțiunile cu ceilalți, ceea ce înseamnă că afișarea emoțiilor excesiv de pozitive sau negative trebuie monitorizată cu atenție.

4. Aflați să nu vă argumentați sau să vă contradiciți.
Da, este tentant, dar pe termen lung, nu poți schimba alte persoane decât dacă se schimbă mai întâi – cu cât le rezisti mai mult, cu atât mai mult te vor rezista (și te vor scurge).

5. Mergi cu alte persoane.
Abordarea vampirului energetic cu 1, 2 sau 3 persoane va ajuta la scăderea nivelului de efort depus și a atenției primite. Pentru ca acest lucru să funcționeze, trebuie să vă asigurați că nici persoanele suplimentare nu sunt lipitori psihice.

6. Ascultă mai mult decât vorbește.
De multe ori vampirii energetici doresc și au nevoie pur și simplu de o ureche ascultătoare. Cu cât vorbești mai mult, cu atât vei pierde mai multă energie (mai ales dacă ești introvertit). Folosirea cuvintelor precum „de ce”, „când” și „cum” îl va încuraja pe fraierul psihic să vorbească cel mai mult, ceea ce la rândul său vă va ajuta să vă păstrați energia.

7. Încercați să vă lipiți de subiecte cu inima ușoară.
Conversațiile dvs. nu trebuie să fie depresive și opresive. Preia controlul atunci când este necesar și schimbă subiectul conversației cu ceva mai ușor și mai simplu.

8. Vizualizați.
Mulți oameni susțin că vizualizarea scuturilor de lumină / energie protectoare din jurul lor ajută la devierea oboselii psihice și la menținerea unei stări de spirit neutre și calme. Încercați ceva timp.

9. Evitați când este posibil.
Acest lucru nu este întotdeauna posibil, dar este o tehnică simplă și simplă pentru a vă ajuta în autoconservare. Nu recomand acest lucru ca o rezoluție consecventă, deoarece cu cât intrați mai puțin în contact cu vampirii, cu atât veți avea mai puține oportunități de dezvoltare și punere în practică, o abilitate de viață utilă și necesară.

10. Întrerupeți contactul.
Aceasta este ultima soluție. Uneori, pentru propria sănătate și fericire, trebuie să luați decizii dificile cu privire la cine alegeți să vă înconjurați. În cele din urmă, dacă continuați să suferiți, cea mai bună opțiune poate fi să tăiați pur și simplu legăturile și să mergeți mai departe.