10 moduri în care te distrugi în fiecare zi

Cu toții suntem oameni și asta înseamnă că comitem o mulțime de greșeli în fiecare zi. Deși este nevoie de mult timp și efort pentru a ne construi, avem și tendința de a face lucruri care ne distrug și avem tendința de a le face inconștient. Avem anumite obiceiuri, anumite atitudini și anumite gânduri care nu se adaugă bunăstării noastre, ci ne fac mai slabi și mai puțin încrezători.

Aici avem o listă cu 10 lucruri pe care majoritatea dintre noi ni le facem și ajungem să ne simțim mai rău în legătură cu noi înșine.

1 Îndoială de sine
Cu toții suntem imperfecți și viața se referă la mișcarea spre îmbunătățire și trăirea în căutarea perfecțiunii. Dar, în loc să încercăm să fim mai buni, ne răsfățăm cu îndoiala de sine și ne punem la îndoială propriile noastre capacități tot timpul. Îndoiala de sine duce la scăderea încrederii în sine și la performanțe slabe, care la rândul lor scad și mai mult stima de sine.

2 Comparații constante
Suntem creaturi de comparație. Are cineva o mașină mai bună decât mine? Viața altcuiva este mai bună decât a mea? De ce are cineva mai mult succes decât mine? Acestea sunt unele dintre cele mai frecvente întrebări pe care le avem în gândurile noastre și aceste gânduri nu ne lasă să creștem, ci ne fac și mai slabi mental.

3 Obiective nerealiste
Ne stabilim obiective nerealiste. Uneori ne supraestimăm capacitățile și încercăm să facem lucruri care depășesc cu adevărat capacitățile noastre. Când se întâmplă acest lucru, suntem nevoiți să eșuăm și acest eșec ne încurcă și mai mult încrederea și ne face să ne îndoim și mai mult de noi înșine.

4 Autocompătimire
Avem un obicei prost de a ne milui. Poate fi o despărțire, eșec la examene, nepromovarea la locul de muncă etc., dar faptul că nu am realizat ceva ne face să ne comportăm ca victime. În loc să ne pregătim și să luptăm din nou, ne învinovățim soarta și ne blestemăm destinul, simțindu-ne mai slabi cu fiecare judecată pe care ne-o transmitem pe noi înșine.

5 Auto-judecată excesivă
Reflectarea asupra gândurilor este un lucru bun, contemplarea propriului nostru comportament este excelent, dar nu ne oprim aici și încercăm să ne judecăm. „Nu sunt suficient de bun”, „Nu sunt capabil” etc. sunt câteva dintre judecățile negative pe care ni le transmitem și ajungem să ne simțim atât de jos încât ne scade moralul și anxietatea.

6 Inconfortabili cu aspectul fizic
Mulți dintre ei sunt extrem de paranoici cu privire la modul în care arătăm. A fi confortabil în corpul nostru este ceva ce învățăm pe măsură ce ne maturizăm, dar mulți dintre noi nu se acceptă pentru ceea ce sunt. Această lipsă de acceptare de sine înseamnă că nu ne dăm noi înșine credința de sine pe care o datorăm nouă înșine și sfârșitul sentimentului de amărăciune și amețeală.

7 Obiceiuri proaste
Obiceiurile noastre ne definesc în mare măsură și avem o mulțime de obiceiuri proaste care ne țin legați. Poate fi de la o dietă proastă la fumat până la amânare, dar faptul este că aceste obiceiuri proaste nu ne lasă să ne atingem adevăratul potențial, ceea ce ne face mai slabi pe zi ce trece.

8 Îndepărtându-te de oameni importanți
Suntem întotdeauna atrași de cei pe care nu îi putem avea și ajungem să îi îndepărtăm pe cei care ne iubesc. Acest lucru face ca oamenii să se îndepărteze de noi și ne găsim singuri atunci când avem cel mai mult nevoie de ei. Împingerea celor care ne iubesc este un lucru pe care îl facem inconștient și chiar ne doare pe termen lung.

9 Nu există priorități bine definite
Nu toți avem o minte clară în gânduri și organizată în maniera sa. Nu toți suntem capabili să ne înțelegem prioritățile și să ne ținem de ea. Cei mai mulți dintre noi suntem dezorganizați și ajungem să cheltuim mai mult timp și efort pe lucruri care s-ar putea să nu aibă valoare în comparație cu acele lucruri care pot.

10 Ne alimentăm propriile nesiguranțe
Suntem excelenți în alimentarea insecurităților noastre. ‘Arat gras? Trebuie să fiu grasă. Toată lumea mă urăște. ’Acesta este genul de conversație mentală pe care o purtăm adesea și, în loc să ne abordăm propriile probleme, ajungem să le agravăm. Cu o afirmație simplă de genul „Nu sunt suficient de bun”, ajungem să ne distrugem încrederea și o facem aproape în fiecare zi.