20 martie, Ziua internațională a fericirii – Einstein și teoria sa despre fericire

Albert Einstein nu are nevoie de nicio prezentare. Marele om de știință este cunoscut în toată lumea. Dar există o latură necunoscută pentru el, pe care mulți dintre noi nu o cunoaștem. Era un om filosofic, care se gândea la viață și la semnificația ei.

O întrebare obișnuită care ne afectează pe toți este: „Cum să fii fericit?” O notă scrisă Nu cu mult timp în urmă, Einstein a scris nota. A scris-o într-o cameră de hotel din Japonia. Ulterior, a fost vândută la Ierusalim cu peste un milion de dolari! Altă notiță scrisă în aceeași cameră a fost vândută cu două sute patruzeci de mii de dolari. 

Una dintre ele spune „O viață calmă și modestă aduce mai multă fericire decât căutarea succesului combinată cu neliniște constantă”.

Cealălalt spune pe bună dreptate „când există voință, există o cale”.

 Sfaturile lui Einstein sunt simple, dar sunt cheia fericirii. Viața sa în sine este o inspirație, de la a fi un copil care suferă de un handicap de învățare până la a deveni un nume proeminent în lumea științei.

Să ne ridicăm cu toții deasupra materialismului și să ne concentrăm asupra fericirii. Dacă cineva la fel de mare ca el a găsit fericirea în lucrurile mărunte, la fel putem face și noi. O viață necomplicată este întotdeauna fericită. Noroc!