22 septembrie – Echinocțiul de toamnă 2020. Ce semnificație are și cum ne influențează

A venit toamna și o dată cu acest anotimp are loc și echinocțiul care simbolizează începutul acestui anotimp. Echinocțiul de toamnă 2020 are loc în data de 22 septembrie.

Echinocțiul de toamnă are ca semnificație echilibrul dintre lumină și întuneric, dintre masculin și feminin, dintre viață și moarte. După echinocţiul de toamnă, durata zilelor va continua să scadă în emisfera nordică, iar cea a nopţilor să crească, până în jurul datei de 21 decembrie, când vare loc solstițiul de iarnă.

Cum ne influențează din punct de vedere astrologic

Odată echinocțiul de toamnă 2020, începând din 22 septembrie, din punct de vedere astrologic intrăm sub influența Balanței, semn zodiacal ce aduce cu sine un tip nou de energie ce favorizează gândirea profundă și meditația, o energie pozitivă pentru toate celelalte zodii.

În plus, echilibrul balanței instalat odată cu echinocțiul de toamnă 2020 aduce un soi de ușurare și armonie în viața noastră, fiind un moment prilenic pentru a lua decizii și eventuale noi angajamente, fie ele în plan personal sau profesional.

În timpul echinocțiului de toamnă, la granița dintre Fecioară și Balanță înveţi să îmbini armonios utilul cu plăcutul, materia şi spiritul. Nevoia de a forma un cuplu sau de a investi mai multă energie și timp în cel existent creşte. Poate și din acest motiv, este o perioadă excelentă pentru nunți, un angajament pe viață.

Tradiții și superstiții

În tradiția populară, atât în România, cât și în foarte multe alte state, echinocţiul de toamnă este legat de încheierea muncilor agricole, de sărbătorirea recoltelor. Sătenii obișnuiesc să ducă bucate din recoltă la preot pentru a fi sfințite. După sfințire, se spune că aceste legume și fructe capătă puteri tămăduitoare.

Potrivit tradiției, în această zi se prepară primul must din strugurii proaspăt culeși, se bat nucii și se scutură merele și gutuile.

Tradițiile și superstițiile de echinocțiul de toamnă spun că în această zi florile plâng pentru că venirea iernii înseamnă și sfârșitul lor. Dacă vrei să salvezi o floare care plânge în ghiveci, trebuie să o ungi cu mir sfințit la o mănăstire și astfel ea va rezista și pe timpul iernii la fereastră.