3 fraze simple pe care oamenii le folosesc pentru a vă manipula

Cred că toți am folosit manipularea ca instrument pentru a obține ceea ce ne-am dorit la un moment dat, cu toate acestea, există oameni care au devenit literalmente stăpâni ai „meșteșugului”. Aceștia sunt oameni de tot felul, care au tot felul de medii și istorii diferite, dar toți au un lucru în comun.

Manipulatorii ar spune oricui oricui pentru a-i face să facă tot ce vor și l-ar face cu sânge rece, cum ar fi „Bună dimineața”. Iată câteva dintre cele mai frecvente fraze pe care le iubesc:

1. „Reacționezi excesiv!” „Cea mai bună apărare este o ofensă bună”.
Manipulatorii ar reacționa prea mult dacă refuză să le satisfacă nevoile. Dar, vă rog, nu le credeți, nu cedați. Probabil că nu reacționați excesiv. Acesta este doar unul dintre trucurile pe care le folosesc pentru a vă face să vă simțiți rău față de voi înșivă și să începeți să vă puneți la îndoială decizia de a nu vă prăbuși.

2. „Ești atât de sensibil!”
Dacă auzi această expresie mult prea des, fugi! Acest lucru ar spune o persoană căreia nu îi pasă de sentimentele tale. Dacă nu vă simțiți confortabil cu ceea ce vă cer să faceți, nu treceți cu el, este o capcană. Manipulatorii vor mirosi „sângele” și vor continua să te folosească pentru a obține tot ce au nevoie de la tine! Fă-ți o favoare și lasă-i imediat de partea lor!

3. ‘Ești atât de dramatic!”
Ca o urmare a celor două fraze anterioare, manipulatorii nu vor ezita să sublinieze că sunteti o “regină a draei.” Este de o importanță crucială să nu te îndrăgostești de jocurile lor, pentru că odată ce o vei face, vor continua să le joace până când vor ieși din tine tot ce aveau nevoie în primul rând.