3 simptome pe care femeile peste 40 de ani nu ar trebui să le ignore

Odată cu înaintarea în vârstă, sănătatea ar trebui să devină o prioritate pentru fiecare dintre noi. Orice afecțiune descoperită la timp înseamnă șanse mai mari de vindecare sau de a o ține sub control, așa că nu ignora simptomele care te pot ajuta să identifici la timp eventualele probleme de sănătate.

Durerile de picioare pot semnala numeroase afecțiuni: de la probleme circulatorii, până la artrite sau reumatism. Durerile și umflăturile picioarelor sunt simptome pe care cele mai multe femei le trec cu vederea și le pun pe seama mersului pe jos sau a unui stil de viață sedentar. Însă ele sunt primele simptome care anunță instalarea unei boli mai grave.
Predispuse la aceste probleme sunt în principal femeile care se apropie de menopauză sau care au luat în greutate în ultimii ani.

Simptomele asemănătoare gripei (oboseală, amețeli, transpirații reci și frisoane) pot indica o simplă viroză sau pot fi primele semne ale unui atac de cord. „Femeile nu fac infarct așa cum se vede în filme, cu dureri acute în piept. Uneori, se simt ca și când ar avea o răceală, așa că nu dau mare atenție simptomelor care indică o problemă la inimă.”

Înțepăturile sau furnicăturile în mâini sau picioare sunt primele simptome ale instalării diabetului, însă acestea nu sunt suficient de deranjante pentru ca pacienții să se adreseze rapid medicului. De aceea, majoritatea celor care sunt prediabetici nu află decât în momentul în care afecțiunea s-a agravat.
Ai risc crescut de a face diabet, dacă ai un istoric medical al acestei boli în familie, dacă ai peste 45 de ani sau dacă ai mai multe kilograme în plus și un stil de viață nesănătos.