4 cuvinte pe care trebuie să NU le mai folosești pentru a avea o viață mai bună

Mulți dintre noi mergem în jurul nostru agitându-ne pentru lucrurile pe care le-am făcut sau nu le-am făcut. Ne spunem că nu suntem suficient de buni și că tot ceea ce facem gresit ne poate afecta stima de sine.

Cu toții avem acest critic interior ascuțit în interiorul nostru și, dacă nu devenim conștienți de el și schimbăm modul în care funcționează, poate fi foarte dificil să găsim motivația și încrederea de a merge după visele și ambițiile tale.

În timp ce criticul interior al tuturor vorbește puțin diferit, există câteva cuvinte la care doriți să fiți atenți. Dacă vă surprindeti folosind frecvent aceste cuvinte, este timpul să vă reprogramați mintea.

Iată cele 4 cuvinte pe care trebuie să nu le mai folosiți.

1.) Îmi pare rău
Desigur, nu este nimic în neregulă în a-ți cere scuze atunci când ai făcut o greșeală sau ai rănit sentimentele cuiva, dar de multe ori oamenii își folosesc scuze pentru a-și cere scuze pentru că simt că au fost un inconvenient.

Când începeți să folosiți scuze Folosiți acest cuvânt pentru că vă lipsește stima de sine sau nu vă simțiți suficient de demn?

Adesea, persoanele care utilizează excesiv cuvântul „scuze” trebuie să își construiască stima de sine și să se simtă încrezători. Adesea, acești oameni trebuie să lucreze pentru a se simți mai bine și mai siguri în ei înșiși și în împrejurimile lor.

Dacă vă simțiți foarte rău, vă recomandăm să folosiți cuvintele „Vă rog” sau „Vă mulțumesc”. De exemplu, „vă rog să-mi dati sarea” sau „vă mulțumesc că așteptați, știu că am intarziat”. Aceste mici modificări vă pot ajuta să vă reprogramați treptat mintea și să schimbați modul în care vă percepeți.

De-a lungul timpului, aceste schimbări vă vor ajuta, de asemenea, să vă simțiți mai încrezători și că nu trebuie să vă cereți scuze pentru tot ceea ce faceți sau spuneți.

2.) „Ar trebui”
Un alt cuvânt pe care trebuie să-l țineți cont este „ar trebui”. De exemplu, „Ar fi trebuit să fac asta” sau „Ar trebui să mănânc într-adevăr mai sănătos”.

Când folosiți „ar trebui” în acest fel, se creează instantaneu o judecată asupra dvs. și chiar asupra celorlalți. De exemplu, s-ar putea să vă regăsiți și spunând – „Chiar nu ar fi trebuit să facă asta”.

Chiar dacă această afirmație se poate simți adevărată în acest moment, plasarea așteptărilor asupra oamenilor duce adesea la dezamăgire.

Nu avem cu adevărat niciun control asupra a ceea ce alți oameni aleg să facă, iar utilizarea limbajului ca „ar trebui” ne face mai degrabă defensivi decât orientați spre soluție.

A spune „ar trebui” poate pune, de asemenea, așteptări dure asupra dvs. și vă poate afecta, de asemenea, stima de sine și încrederea.

În loc să spui „ar trebui” să spui pur și simplu ce vei face și să spui asta. De exemplu, „voi face asta” sau „voi mânca mai sănătos”.

Eliminând ar trebui, eliminați judecata și așteptarea, care, la rândul lor, vă permite să faceți un pas concentrat în direcția corectă.

3.) Încercați
Încercați este un alt cuvânt pe care trebuie să fim atenți să îl folosiți. Când te afli spunând „Voi încerca să fac asta”, deseori înseamnă că nu ești pe deplin convins.

Când „încercați” să faceți ceva, indică, de asemenea, că există o parte din voi care nu crede că sunteți capabil să o faceți. Poate fi la un nivel subconștient, dar dacă aveți această îndoială de sine vă puteți împiedica să vă atingeți obiectivele.

Dacă într-adevăr crezi în ceva și dacă crezi cu adevărat în tine, nu există niciun motiv să folosești cuvântul „încearcă”. În schimb, ia în considerare schimbarea afirmațiilor tale pentru a fi mai direcționat de genul „Voi face asta” sau „Voi da cea mai bună lovitură”.

Eliminând cuvântul „încercați”, vă ajută să vă sporiți stima de sine și să vă sporiți încrederea în sine în mod natural. De asemenea, vă ajută energia și mentalitatea să se schimbe într-un loc de credință de sine pură.

4.) Obraznic / Rău
Aceste cuvinte tind să apară în jurul obiceiurilor alimentare și ale stilului de viață, cum ar fi „a mânca aceasta prajitura este gresit” sau „este atât de rău că nu m-am dus la sala de o săptămână”.

Etichetându-te ca fiind „rău” sau „obraznic” pentru că faci sau nu faci ceva, îți scade instantaneu vibrațiile și sentimentele de stimă de sine. Această vorbire de sine negativă poate afecta în timp și te poate face să te simți conștient de sine.

Aceasta nu este o mentalitate bună și vă poate împiedica de fapt să vă urmăriți obiectivele decât să vă motivați.

Este atât de important să fii bun și iubitor cu tine și este atât de important să urmărești cum vorbești cu tine. A mânca un cupcake nu te face să fii o persoană rea, așa că de ce să te bati pentru asta?

În loc să folosiți „rău” sau „obraznic” pentru a vă descrie acțiunile, luați în considerare faptul că sunteți blând cu voi înșivă și poate chiar mai conștient de ceea ce faceți în acest moment.