4 îngrijorări majore care îți provoacă insomnii și nu te lasă să dormi noaptea

Îngrijorarea este o parte normală a vieții, dar pentru unii dintre noi, ea preia aproape complet și chiar ne afectează somnul.
Șansele sunt, dacă sunteți femeie, ați mai experimentat așa ceva sau poate aveți de-a face chiar acum. Te pregătești pentru culcare, capul tău lovește perna și totul începe … grijile nesfârșite. Aruncând și întorcându-te, poate dormi câteva ore, dar te trezești epuizat de parcă nu ai dormi deloc.

1. Griji financiare
Dacă aveți un salariu stagnat, un venit fix sau nu aveți o idee bună de unde vor veni clienții noi, s-ar putea să vă îngrijorați cum veți ține pasul financiar. S-ar putea să vă faceți griji cu privire la modul în care veți plăti educația copiilor dvs. (sau a dvs.), sau cheltuielile cu asistența medicală sau modul în care ați putea plăti în plus pentru ceva care vă întinerește în viață.

2. Preocupări legate de muncă
Poate că un proiect este aproape așteptat și termenul dvs. se apropie. Poate că există probleme la locul de muncă și, chiar dacă gândirea neîncetat la ele nu va rezolva nimic, este ceea ce faci – te gândești prea mult și îți faci griji.
Majoritatea dintre noi avem prea multe de făcut și nu avem suficient timp. Sistemul nostru nervos este cel care ne ajută să facem față cererii neîncetate și schimbărilor constante din viața noastră.

3. Preocupări de sănătate
Când ne îngrijorăm prea mult pentru sănătatea noastră, ne provocăm stres, ceea ce reduce efectiv apărarea sistemului nostru imunitar. Folosiți-vă preocupările ca o șansă de a vă angaja să vă îngrijiți și mai bine cu mâncarea pe care o consumați, cât de des faceți mișcare și modul în care vă petreceți timpul. Dacă sunteți cu adevărat îngrijorat, consultați un dr, apoi combateți orice probleme poate apărea – dacă apar. Este normal să vă faceți griji cu privire la sănătatea dvs. sau la cea a unei persoane dragi, dar asigurați-vă că există timp rezervat acolo unde nu vă faceți griji, sau veți crea un ciclu de rău.

4. Empatie
Este minunat să ai empatie, să fii empatic sau să simți simpatic pentru problemele altora. Însă, atunci când problemele persoanei dragi devin ale noastre, aceasta poate înrăutăți lucrurile pentru ambele părți. Bineînțeles că îți pasă de ei, dar cel mai bun mod de a ajuta pe cineva nu este consumând și asumându-ți poverile – este să fii acolo pentru ei și să arăți sprijin și dragoste.

Nu veți ajuta pe nimeni dacă sunteți prea epuizat și epuizat pentru a funcționa. Mai degrabă decât să stați treaz noaptea când trebuie să întineriți, lăsați deoparte „timpul de îngrijorare” în timpul zilei. Luați o perioadă de timp desemnată (să zicem 10 minute sau 30 de minute) și scrieți-vă grijile. Cheia este să vă cereți să veniți cu opțiuni și să continuați să scrieți până când veți găsi o soluție (soluții).

Cu toții avem momente în care ne dorim să ne putem închide creierul pentru câteva ore și să ne odihnim și să ne lăsăm corpurile să se refacă. Uneori, trebuie să vă creați propriul spațiu fără stres și să vă asigurați că respectați propriile reguli. Înainte de a merge la culcare în seara asta, lăsați-vă grijile în afara ușii, concentrați-vă asupra bunăstării și lăsați-vă gândurile de orice îndoieli pe care le aveți.

Acesta este timpul tău.