4 moduri de a gestiona îngrijorarea și anxietatea cu ajutorul lui Dumnezeu

În viață, vei face față multor situații care te vor lăsa să te simți îngrijorat și anxios. Indiferent dacă sunteți deprimat de starea actuală a lumii noastre sau anxios de viitor, emoțiile dvs. vă pot împiedica să trăiți viața pe care Dumnezeu o dorește pentru voi. Acele momente în care simți că lipsește ceva credinței tale pot fi incredibil de frustrante. Cu cât credem că nu am reușit, cu atât mai mult credem că Dumnezeu nu ne poate ajuta în suferința noastră. Adevărul este că Dumnezeu poate. Anxietatea nu este un deficit spiritual, rezultatul unei lipse de credință sau a unui păcat în trecutul tău. Nu poți face nimic în viața ta spirituală pentru a schimba modul în care funcționează creierul tău. Este important să știi că Dumnezeu este cu tine, mai ales în cele mai întunecate ore ale tale. El îți înțelege anxietatea și va merge alături de tine prin ea.

1.Amintiți-vă Adevărul lui Dumnezeu
Schimbarea modului de gândire nu se întâmplă peste noapte și cu siguranță nu se întâmplă singură. În calitate de creștini, este cu adevărat important să fim înconjurați de o comunitate de credință iubitoare, deoarece și ei sunt esențiali în călătoria voastră de credință și în recuperarea voastră. Când ne concentrăm gândurile asupra adevărului lui Dumnezeu, aflat în Biblie, suntem mai bine decât atunci când ne gândim la provocările din viața noastră și lucrurile acestei lumi.

2. Concentrează-te pe credinta ta
Unul dintre primii pași pe care îl puteți face dacă aveți de-a face cu îngrijorarea și anxietatea este să vă fixați ochii asupra lui Isus. Ai încredere că El este chiar acolo cu tine, chiar și în fața a ceea ce ai de-a face. Când ai nevoie de putere, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să-l chemi pe Dumnezeu pentru îndrumare. Unul dintre cele mai rele lucruri legate de anxietate este faptul că ne distrage atenția de la relația noastră cu Dumnezeu. Când ne fixăm ochii asupra lui Isus, putem fi siguri în promisiunile lui Dumnezeu că El ne va trece prin cea mai întunecată vale.

3. Mergeți cu Dumnezeu
Dumnezeu umblă lângă tine în vremuri de îngrijorare, anxietate și necazuri. Dumnezeu nu tace când suferim și El se oferă să umble cu tine. Când permitem ca frica și anxietatea să ne controleze, ne facem rău singuri. Cu această mentalitate, este greu să ne încredem pe deplin în Dumnezeu în circumstanțele noastre. Cheia este să ne amintim promisiunile pe care Dumnezeu le face. Nu așteptați până când anxietatea trece pentru a-L căuta pe Dumnezeu. El nu așteaptă să ieși din ea înainte de a merge cu tine, dar El dorește să meargă cu tine în mijlocul ei.

4. Rugați-vă fără încetare
Domnul este Marele Medic. Nu este de mirare că există atât de multe relatări despre Isus care vindecă oamenii în timpul slujirii Sale pământești. Dacă vă luptați cu îngrijorarea și anxietatea, unul dintre cele mai ușoare lucruri pe care le puteți face este schimbarea vieții este să vă rugați. De fiecare dată când vorbești, Dumnezeu te ascultă, inclusiv preocupările și nevoile tale. Chiar și atunci când te îndoiești că Dumnezeu ascultă, El dovedește întotdeauna că este. El nu are un cadran pe care îl întoarce în sus și în jos când simte că nu se acordă. Uneori, trebuie să reduceți volumul lumii pentru a auzi vocea lui Dumnezeu. Când viața se îngreunează, permiteți vocii Lui să vorbească peste temerile voastre.

Acesta este un material tradus. Ne cerem scuze pentru eventualele erori si va multumim ca ne urmariti