4 moduri de a trece prin cele mai dificile vremuri ale vieții

Este destul de ușor să fii fericit și mulțumit atunci când lucrurile merg bine în viața ta; dar ce se întâmplă atunci când circumstanțele se schimbă în rău? Cum reacționezi când lucrurile se schimbă în momente dificile?

Majoritatea oamenilor traversează cel puțin o perioadă foarte dificilă din viața lor – durere pentru pierderea unei persoane dragi, sărăcie, pierdere de locuri de muncă, lipsă de adăpost sau alte dificultăți imense care testează fiecare uncie de forță pe care o pot dobândi.

Iată ceva de reținut care este ușor de uitat: ești mult mai puternic decât crezi.

1. Amintiți-vă că fericirea vine din interior

Societatea noastră este inundată de mesaje de consum și materialism. Adevărul este că fericirea se va găsi întotdeauna pe plan intern. Făcând lucruri care promovează cu adevărat fericirea – să fii recunoscător, să înveți, să te joci, curiozitatea, meditația, exercițiul, rugăciunea, timpul în familie etc. – îți va oferi o fericire autentică … chiar și în vremuri foarte dificile.

2. Recunoaște-ți emoțiile

Când durerea – în special durerea extraordinară – se prezintă, este firesc să vrei să fugi și să o ignori. Întrebați pe oricine și-a pierdut un copil, un părinte sau pe cineva apropiat și drag inimii lor. Destul de înțeles, ultimul lucru pe care vor să-l facă este să retrăiască răul pierderii.

3. Nu uitați să fiți recunoscători (chiar și pentru lucrurile mici).

Când se întâmplă momente întunecate în viață, este ușor să uiți o mulțime de lucruri, inclusiv recunoștința. Emoțiile depășesc procesele noastre de gândire rațională atunci când suntem copleșiți de orice tip de stimuli, inclusiv durerea.

4. Exersează prezența

Indiferent de circumstanțele dureroase cu care vă confruntați, este important să vă dați seama că aici vă aflați, dorit sau nedorit. Tot ce aveți și tot ceea ce vi se garantează este momentul prezent. Profitați din plin de moment și apreciați frumusețea vieții care există în jurul vostru.