4 tipuri de dureri de cap pe care nu trebuie să le ignorați

Toată lumea are dureri de cap din când în când. De obicei, durerile de cap nu sunt îngrijorătoare, dar uneori pot fi simptomul a ceva mai grav care se întâmplă în corpul nostru.

Concepția greșită despre durerile de cap este că toate sunt la fel, dar acest lucru nu ar putea fi mai puțin adevărat.

De exemplu, cineva ar putea folosi termenul migrenă pentru a descrie o durere de cap deosebit de dureroasă, dar s-ar putea să nu fie deloc o migrenă.

Deoarece toate durerile de cap sunt diferite, toate sunt cauzate de motive diferite și pot fi modul în care corpurile noastre ne spun că se întâmplă ceva grav, este important să înțelegem ce tipuri de dureri de cap nu ar trebui ignorate.

Pentru propria siguranță, iată patru tipuri de dureri de cap care nu ar trebui niciodată ignorate și cum se vor simți atunci când lovesc.

1. Cefalee sinusală
Durerile de cap ale sinusurilor apar atunci când cavitățile sinusale din capul tău se înfundă. Uneori se întâmplă ca urmare a unei infecții sinusale, care nu va dispărea singură.

Când simțiți o presiune imensă în dinți, de-a lungul pomeților sau chiar deasupra ochilor, ar trebui să mergeți la medic pentru a vă asigura că nu aveți o infecție.

Dacă faceți acest lucru, vi se vor prescrie antibiotice, care ar trebui să elimine infecția în aproximativ o săptămână.

2. Cefalee din cauza exceselor
Acest tip de cefalee este extrem de rar și afectează doar aproximativ 1% din populație.

Durerile de cap în grup apar în fiecare zi la aceeași oră, ceea ce înseamnă că hipotalamusul, partea creierului care controlează ceasul corpului, este cel mai probabil implicată.

Acest tip de cefalee este chinuitor și sunt cauzate în mod obișnuit de alcool sau fumatul obișnuit.

3. Migrena
Durerile de cap de migrenă sunt mai dificil de diagnosticat, deoarece oamenii pot confunda durerea cu altceva. Migrenele sunt frecvent asociate cu dureri palpitante, sensibilitate la lumină, greață și vărsături.

Acestea sunt clasificate ca afecțiuni neurologice, iar unele persoane suferă de ele în mod regulat. Dacă ați mai avut o migrenă, este posibil să aveți alta în viitor.

Dacă suferiți de migrene în mod regulat, trebuie să consultați un medic care vă poate ajuta cu prevenirea și îngrijirea.

4. Dureri de cap de la efort
Durerile de cap care vin ca rezultat al sportului sunt incredibil de importante; mai ales dacă participați la un sport precum fotbalul, care constă în contact fizic. Aceste dureri de cap se pot simți ca o durere de cap cu tensiune sau migrenă, dar pot varia de la o persoană la alta.

Dacă aveți dureri de cap în timp ce sau după ce jucați sport, trebuie să solicitați asistență medicală înainte de a efectua alte activități

.