5 comportamente toxice care alungă oamenii de lângă noi

Să fim sinceri! La un moment dat, toți ne-am comportat într-un mod dăunător.

Unii mai puțin ca alții ce-i drept, însă nici unul dintre noi nu este imun la modificările ocazionale ale comportamentului, bazate pe stări de spirit toxice sau diverși „triggeri” situaționali.

Iată 5 cele mai întâlnite comportamente toxice!

1. Nevoia constantă de validare externă. Oamenii care se străduiesc să fie recunoscuți pentru meritele lor, de către ceilalți oameni, sunt obositori!

2. „Agățarea” de dureri sau pierderi. Este absolut necesar să te eliberezi emoțional de lucrurile care o dată au însemnat enorm pentru tine, astfel vei lasă trecutul în urmă și poți avea un viitor relaxat și armonios.

3. Lipsa de auto-control emoțional. Incapacitatea de a-ți gestiona emoțiile te poate face toxic pentru toată lumea din jurul tău.

4. Emiterea unor judecăți superficiale despre alte persoane. Nu judeca niciodată o persoană în funcție de ceea ce îți arată. Durează poate ani de zile să cunoști pe cineva cu adevărat, nu pretinde superficial că știi ceva doar după câteva situații, pentru că te minți singur/ă.

5. Ascunderea adevăratului TU. Dacă în cercurile în care îți petreci timpul te simți că un pește fără apa, și tocmai din acest motiv îți ascunzi adevărată personalitate, GĂSEȘTE ALTĂ APĂ SĂ ÎNOȚI, decât să te prefaci!

sursa, cu multumiri – https://motivonti.ro/5-comportamente-toxice-care-alunga/