5 lecții sacre pe care doar durerea ne poate învăța

Durerea este un subiect complicat. Pe de o parte, este simplu și ușor de înțeles, deoarece toți experimentăm pierderi. Totuși, pe de altă parte, este extraordinar de complicat, deoarece durerea se manifestă diferit la noi toți și pierderile noastre sunt unice.

Există câteva lecții pe care doar durerea ne poate învăța. Uneori îi putem vedea doar când am ieșit de cealaltă parte. Când vă aflați în valea durerii, este greu să vedeți căptușeala de argint. Iată 5 lecții pe care le-ați putea descoperi.

1. Durerea ne învață compasiunea

Întâlnirea propriei noastre suferințe ne ajută să ne echipăm pentru a empatiza mai bine cu ceilalți. Dumnezeu poate folosi durerea pe care o suportăm pentru a-i ajuta pe ceilalți. Ne putem identifica cu ei, îi putem sprijini, ne putem raporta la ei și îi putem ajuta într-un moment dificil. Este posibil să nu avem cuvintele perfecte, pentru că, sincer, nu există cuvinte perfecte atunci când tocmai ai pierdut o persoană dragă.

2. Durerea ne învață că viața e scurtă

Durerea ne încetinește în mod natural și ne permite să apreciem oamenii de care suntem înconjurați.  Oricât de greu de înțeles, zilele noastre sunt numărate pe acest pământ și nu ni se promite mâine.  Ne putem planifica și organiza viața și ne putem umple zilele. Când viața este întreruptă cu moartea, suntem forțați să ne oprim și să ținem cont de viața noastră. De asemenea, trebuie să luăm în considerare faptul că viața noastră este scurtă pe acest pământ și a suferi o pierdere poate fi o bună ocazie pentru a ne asigura că ne petrecem zilele așa cum intenționează Dumnezeu. Profităm la maximum de acest scurt timp de pe pământ?

3. Durerea ne învață despre emoțiile noastre

Durerea va aduce o mulțime de emoții. Aceste sentimente pot fi copleșitoare. Ne pot împiedica să gândim corect și să luăm decizii solide. Pentru a trece prin durere, trebuie să recunoaștem gama largă de sentimente pe care le-am putea trăi. Dacă decidem să evităm, să ignorăm și să ne umplem emoțiile în interior, acestea se pot manifesta în moduri negative.

Emoțiile care apar din durere sunt normale și vă pot ajuta să vă familiarizați cu voi înșivă și cu modul în care Dumnezeu v-a făcut.

4. Ne învață cum să acceptăm ajutorul

Durerea te poate pune într-un loc în care responsabilitățile tale de zi cu zi se simt extraordinar de dificile. Când se întâmplă acest lucru, este ok să accepți ajutorul de la persoanele care oferă.  Este ok să accepți ajutor și, uneori, este nevoie de o pierdere pentru a ajunge la punctul de a nu avea altă opțiune.  Nu vă fie rușine să spuneți da pentru a ajuta dacă durerea vă îngreunează. Când ești din nou bine, poți întoarce favoarea celor care au nevoie.

5. Durerea ne învață dependența de Dumnezeu

Slide 5 din 5 Cred că majoritatea oamenilor ar fi de acord că în timpul celor mai rele încercări ne aduce mai aproape de Domnul. Nimeni nu salută pierderea, dar, din păcate, suntem cu toții obligați să o facem față la un moment dat. Există doar un singur lucru care ne poate mângâia cu adevărat în timpul suferinței noastre. Durerea ne poate învăța destul de multe despre propriile noastre emoții, cum să ne raportăm la ceilalți, când să acceptăm ajutorul și ne amintește de imaginea de ansamblu. Cel mai important, putem învăța să avem încredere în Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos.