5 lucruri pe care le poți face pentru a reduce stresul zilnic

Dacă te-ai simțit mai stresat decât de obicei în ultima perioadă, nu ești singur. Stresul este o afecțiune obișnuită care a afectat pe toți la un moment dat în viața lor. Vestea bună este că vă puteți ușura sentimentele de tensiune și puteți stimula un sentiment de bunăstare cu aceste cinci sfaturi

Exercițiu

Probabil ați mai auzit-o de multe ori înainte, dar exercițiile fizice sunt una dintre cele mai eficiente modalități de a vă menține mintea și corpul sănătos. Nu numai că s-a demonstrat că exercițiile fizice reduc nivelurile de stres, dar pot reduce și anxietatea și depresia, pot îmbunătăți calitatea somnului și pot crește stima de sine.

Plimbarea de 30 de minute este suficientă pentru a crește substanțele chimice care se simt bine în creierul dvs. cunoscute sub numele de endorfine și nu trebuie să vă alăturați unei săli de sport sau să cumpărați echipamente scumpe pentru a profita de beneficii.

Dormi suficient

Somnul este o funcție esențială care permite corpului și minții să se reîncarce. De fapt, este atât de important încât chiar și lipsa ușoară de somn poate avea efecte negative asupra sănătății fizice și mentale, inclusiv niveluri de stres crescute, senzație de iritabilitate sau furie și chiar creșterea riscului de a dezvolta boli de inimă. Dacă observați că vă simțiți mai stresați pe tot parcursul zilei, lipsa de somn poate fi vinovatul. Un minim de șapte ore de somn pe noapte dacă doriți să vă simțiți calm și bine odihnit.

Petreceți timp cu animalul dvs. de companie

Alături de numeroasele alte avantaje ale unui animal de companie, reducerea stresului și îmbunătățirea dispoziției sunt alte beneficii importante. Studiile au arătat că petrecerea timpului cu animalele de companie poate ajuta la eliberarea oxitocinei, o substanță chimică din creier asociată cu ameliorarea stresului și îmbunătățirea calității somnului și prevenirea eliberării cortizolului, care este, de asemenea, cunoscut ca principalul hormon al stresului din organism.

Mănâncă sănătos

Este important să mâncați o mulțime de fructe și legume, fibre, proteine ​​și cereale integrale și să stați departe de zaharurile rafinate, grăsimile saturate și alimentele prăjite. În plus, adăugarea câtorva suplimente la dieta ta, cum ar fi acizii grași omega-3 și probioticele, te pot ajuta să-ți crești aportul de nutrienți.

Fii sociabil

Deși s-ar putea să ai chef să te izolezi atunci când te simți stresat sau anxios, contactarea cu ceilalți îți poate oferi o rețea puternică de asistență socială care te poate ajuta să treci prin momente dificile. Studiile au arătat că persoanele cu mai puține conexiuni sociale erau mai predispuse la anxietate și depresie, în timp ce cei care petreceau timp cu prietenii sau familia aveau niveluri mai ridicate de oxitocină. În plus, a face parte dintr-un cerc social vă poate oferi un sentiment de scop și apartenență.