5 lucruri pe care nu le știai despre tine

Poti afirma despre tine ca te cunosti cu adevarat?
Iata 5 lucruri pe care poate nu le stiai despre tine si despre organismul tau:

1. Pielea ta are 4 culori.

Fara a fi colorata, pielea apare alba. Zona din jurul vaselor de sange adauga o nuanta de rosu. De asemenea, pigmentul galben coloreaza tesuturile. In cele din urma, in raport cu razele ultraviolete, melanina apare neagra. Aceste combinatii creaza culorile pielii tuturor popoarelor Pamantului.

2. Lumea râde odata cu tine.

Doar faptul ca privim pe cineva cum casca ne induce acelasi comportament. Acelasi lucru este valabil si in cazul rasului, considerat de oamenii de stiinta un semn social pentru mimetism. Atunci cand auzim un raset, partea creierului asociata cu miscarile faciale este stimulata.

3. Pubertatea remodeleaza structura creierului nostru.

Stim cu totii ca schimbarile hormonale din corpul nostru sunt necesare pentru a incuraja cresterea si pentru a pregati corpul de reproducere. Totusi, de ce este adolescenta atat de neplacuta din punct de vedere emotional? hormonii precum testosteronul influenteaza dezvoltarea neuronilor din creier, iar schimbarile realizate in structura creierului au multe consecinte comportamentale.

4. O mare parte din mancare este pentru gandire.

Chiar daca detine un procent de 2% in intreaga greutate a corpului, creierul cere 20% din caloriile si oxigenul primit de intregul corp. Pentru a ne pastra tartacuta plina de resurse, 3 artere cerebrale majore pompeaza constant oxigen.

5. Pozitia corpului ne afecteaza memoria.

Amintirile sunt inradacinate in simturile noastre. Un miros sau un sunet poate evoca un episod din copilaria noastra. Conexiunile pot fi mai mult sau mai putin vizibile. Ca să ne amintim cu mai multa usurinta episoade din trecutul nostru să stăm intr-o pozitie similara cu cea a evenimentului pe care dorim sa-l evocăm.

sursa – https://www.damaideparte.ro/dezvoltare-personala/5-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-tine/