5 lucruri pe care oamenii cu inteligență emoțională ridicată, le fac diferit față de ceilalți

Inteligența emoțională (EI) este definită ca o aptitudine pentru identificarea și gestionarea emoțiilor și a emoțiilor altora.

Se compune din trei abilități principale: abilitatea de a-și analiza propriile emoții și sentimentele celor din jur, abilitatea de a-și aplica emoțiile la sarcini și abilitatea de a prelua controlul emoțiilor lor, precum și al emoțiilor celorlalți.

Fie că se află într-un mediu social sau profesional, EI prosperă. Studiile arată că au mai puține probleme de sănătate mintală, inclusiv depresie și anxietate.

Îi depășesc pe ceilalți, excelează la slujbele lor, sunt fericiți în relațiile lor și lucrează în mod consecvent pentru a obține rezultate pozitive în toate aspectele vieții.

Cum o fac? Mai jos sunt 5 lucruri pe care EI le fac diferit pe care le puteți începe astăzi!

1. Știu să spună nu
EI se bazează pe puterea lor de voință puternică pentru a spune nu și pentru a spune asta. Știu efectul pe care îl va avea un al treilea pahar de vin asupra capacității lor de a se concentra pe un proiect important la locul de muncă în ziua netă.

Știu și înțeleg consecințele negative cu care se vor confrunta dacă își vor respinge responsabilitățile de a pleca într-o călătorie spontană de weekend.

Făcând acest lucru, evită anxietatea care vine de la a face alegeri slabe. Cu cât EI se bazează mai mult pe puterea lor de voință pentru a spune nu, cu atât sunt mai capabili să se concentreze asupra ambițiilor lor și asupra bunăstării lor emoționale.

2. Se bazează doar pe ei înșiși pentru fericire
EI sunt autosuficiente în toate aspectele vieții lor, inclusiv în propria lor fericire.

Ei știu că a depinde de altcineva pentru a-i face să se simtă veseli sau demni înseamnă a se pune în pericol de dezamăgire.

În schimb, își iau emoțiile în propriile mâini și găsesc hobby-uri de care se bucură, lucrează la realizări care să ducă la un sentiment de valoare de sine și caută înăuntru dragoste și acceptare.

3. Nu se lasă prinși de drama altora
EI sunt foarte empatici față de toată lumea pe care o întâlnesc.

Dar, există o diferență uriașă între a fi un umăr pe care să plângi și a permite dramatismului altcuiva să îți influențeze propria viață și emoțiile.

EI ascultă activ, oferă asistență și oferă sfaturi blânde, iubitoare, Dar nu permit ca viețile și reacțiile altora să le conducă pe ale lor.

4. Nu se plâng
Rareori un IE se plânge sau joacă victima.

Mai degrabă, încearcă să găsească o soluție la problema în cauză și sunt încrezători în capacitatea lor de a face acest lucru.

În loc să dea vina, ei acceptă provocarea de a găsi singură soluția.

EI își păstrează dezamăgirile personale pentru ei înșiși și găsesc modalități constructive de a le face față – cum ar fi plimbări lungi, yoga sau meditație.

5. Nu trăiesc în trecut
Oamenii care trăiesc mai mult în trecut decât în ​​prezent se confruntă cu multe provocări mentale și spirituale, de la regret la nostalgie.

EI își onorează trecutul – oamenii pe care i-au iubit, greșelile pe care le-au făcut, oportunitățile pe care le-au ratat -, dar sunt conștienți de importanța trăirii în aici și acum.

EI învață din trecut, mai degrabă decât să se oprească pe el, și merg mai departe pe calea vieții lor.

Încă îți cauți scopul vieții? Nu vei crede ce poate dezvălui știința numerologiei despre tine!
Așa este, numerologia datei de naștere, indiferent de luna în care te-ai născut, poate dezvălui informații surprinzătoare despre personalitatea ta.