5 modalități eficiente de a nu te mai simți vinovată tot timpul

Nimeni nu este perfect, greșelile funcționează ca profesor și ne ajută să fim mai buni; vinovăția are potențialul de a ne motiva să fim mai buni și să nu repetăm ​​greșelile din trecut.

Cu toate acestea, dacă ciocanul vinovăției te lovește continuu pe cap, trăirea pașnică în prezent poate deveni dificilă și te poate face să te simți rău sau lipsit de valoare – o astfel de vinovăție îți afectează sănătatea și este nesănătoasă.

Deci, dacă suferiți de vinovăție și nu ați reușit să o aruncați din cap, atunci aceste 6 modalități eficiente de a nu vă simți vinovați tot timpul vă pot fi de un ajutor imens și vă pot ajuta mai bine:

1) Apreciază-te
La sfârșitul fiecărei zile reamintiți-vă tot binele pe care l-ați făcut și apreciați-vă pentru asta. Poate fi orice: ajutarea unui străin sau a celor dragi.  Începeți să trăiți în prezent și depuneți eforturi pentru a vă face prezentul și pe voi înșivă mai buni.

2) Învață din greșeli
Recunoașterea acțiunilor tale te face să te simți vinovat, ceea ce arată că te simți rău pentru lucrurile care s-au întâmplat așa cum s-au întâmplat. Greșelile și experiențele sunt cei mai buni profesori – acum ar trebui să deveniți un elev bun învățând de la ele și lucrând asupra dvs. pentru a fi mai bun.

3) Cereti cuze sincer
O scuză sinceră ar putea să nu remedieze totul – dar poate ajuta la repararea pagubelor – dar cu siguranță vă va oferi șansa de a vă exprima sentimentele și va informa persoana pe care ați rănit-o că vă pare rău pentru faptele greșite și că vă faceți griji pentru el / a ei.

4) Nu lăsați gândurile pesimiste să vă strice viața
Nu vă vorbiți despre faptele greșite, deoarece o greșeală nu vă face o persoană rea. Acceptați că, din greșeală, ați comis o greșeală, învățați din ea și fiți atenți în viitor, dar nu vă criticați pentru că sunteți ceea ce și cum sunteți.

5) Iertarea de sine
Cu toții comitem greșeli la un moment sau altul din viață. Deci, învață să-ți accepți defectele, greșelile și cel mai important să te ierți atunci când e nevoie și începe cu o minte și inimă proaspete.