5 moduri eficiente care vă vor ajuta să vindecați insomnia, potrivit experților

Imaginați-vă că nu puteți dormi o săptămână întreagă sau o lună. Sau și mai rău, un an. Din păcate, acest lucru se întâmplă cu mulți oameni. Starea lor le face imposibil să adoarmă mai mult de 3-4 ore. Din păcate, lipsa somnului îi face să fie epuizați 24 de ore pe săptămână și să nu fie suficient de receptivi pentru a-și îndeplini îndatoririle de zi cu zi. Cu toate acestea, din fericire pentru noi, neurologii și experții din întreaga lume au găsit în cele din urmă secretul pentru a bate o dată pentru totdeauna insomnia.

Iată 5 moduri eficiente care sunt garantate pentru a vă vindeca insomnia pentru totdeauna:

1. ISOLAȚI-VĂ DE TOATE ECRANELE
Majoritatea oamenilor pe care îi cunosc au obiceiul de a viziona un film sau de a derula prin Facebook înainte de a se culca. Oamenii de știință au dezvăluit că ecranul albastru al dispozitivelor noastre tehnologice întrerupe hormonii pe care corpul nostru îi produce atunci când este gata să se culce. Deci, când îți iei telefonul pentru un ultim rulaj înainte de culcare, de fapt îți semnalezi corpul că este timpul să rămâi treaz. 

2. EVITAȚI ALCOLUL SAU CAFEINA
Sunt sigur că știați deja acest lucru, dar dacă doriți să vă odihniți bine, ar trebui să evitați cu siguranță consumul de cofeină sau alcool înainte de culcare. Cofeina vă va perturba ciclul de somn sau vă va trezi dacă ați adormit înainte de a atinge cofeina. Acum, alcoolul. Alcoolul este lucrul pe care doriți să îl evitați dacă încercați să vă învingeți insomnia. Studiile au arătat că alcoolul „produce efecte bifazice atât de stimulare, cât și de sedare”, deci nu te ajută să te estompezi într-un vis, ci anestezie creierul tău. 

3. NU VA FORȚAȚI SĂ RĂMÂNAȚI ÎN PAT DACĂ NU PUTEȚI ADORMI
Când continuați să vă aruncați și să vă întoarceți în pat timp de aproape o jumătate de oră, cel mai bun lucru de făcut este să vă ridicați din pat. Nu stați acolo doar când nu sunteți mai aproape de a adormi. Prin urmare, dacă vă simțiți neliniștiți și nu puteți dormi, ridicați-vă, încercați să faceți o activitate relaxantă, cum ar fi meditația, respirația corectă sau citirea. Nu mâncați, nu intrați online și, cel mai important, nu vă verificați conturile de socializare. 

4. ÎNCEPE SĂ MERGI LA PAT LA ACEEAȘI ORA ÎN FIECARE NOAPTE
Din păcate, acest lucru înseamnă strict în fiecare seară. De asemenea, în weekend. Pentru că atunci când încerci să vindeci insomnia, trebuie să-ți obișnuiești corpul și mintea cu ideea de a te culca în aceeași oră. Fără nopți târzii la bar sau petrecere cu prietenii până când nu simți că ai vindecat cu succes insomnia. Fă sacrificiul.

5. DORMI într-o CAMERĂ LINIȘTITĂ
Dacă simțiți că nu puteți adormi, puteți încerca să schimbați temperatura din cameră. Dacă aveți tendința de a dormi într-un dormitor care este de obicei prea fierbinte, nu veți putea obține restul pe care îl doriți cu disperare. Conform studiilor, cea mai potrivită temperatură a dormitorului este de 19,5 grade Celsius. Deci, în loc să transpiri și să te străduiești să adormi într-o cameră supraîncălzită, deschide o fereastră pentru schimbare și scoate-ți pătura mare și neclară. Aerul răcoritor vă va ajuta să vă odihniți bine noapte dorită.