5 moduri prin care Dumnezeu ne poate ajuta să depășim un trecut dureros

Simți că în fiecare zi când te trezești te simți inutil, trist sau gol? În timp ce alții se pot trezi și vor vedea viața frumoasă pe care Dumnezeu le-a dat-o, pur și simplu nu puteți face asta. Ai durere dintr-un trecut întunecat care te împinge în jos, îți consumă gândurile și face imposibil să vezi bucuria din viața ta. Dacă durerea pe care ați suferit-o în trecut vă afectează în continuare viața, nu veți putea îmbrățișa pe deplin viața viitoare pe care Dumnezeu o are în față. În schimb, vei fi blocat într-un ciclu frustrant de ruptură care te lasă să te simți fără speranță.
Cheia pentru a-ți depăși durerile din trecut este prin alegerea de a-L invita pe Dumnezeu în viața ta. Iată câteva modalități prin care puteți începe să vă deschideți către Domnul, astfel încât să puteți accepta harul, dragostea și speranța Lui. Prin aceasta, veți putea începe procesul de vindecare.

Mărturisește lui Dumnezeu durerea ta.
Când avem un trecut dificil, avem tendința de a pune durerea în tăcere. Le spunem altora că ne descurcă bine, când în realitate ne luptăm. Nu vă pierdeți timpul și energia prefăcându-vă că sunteți fericiți. Cu timpul, acest lucru va fi în detrimentul bunăstării dumneavoastră generale. Găsește curajul să-i recunoști lui Dumnezeu că te lupți și că ai nevoie de ajutorul Lui. Poartă o discuție cu Dumnezeu în ceea ce privește tristețea ta și ceea ce vrei să schimbi pentru a face lucrurile puțin mai bune. Prin aceasta, veți putea începe procesul de vindecare.

Vedeți-vă așa cum vă vede Dumnezeu.
Domnul nu te vede ca pe un suflet rupt, rușinos, care nu merită fericirea și dragostea. Dumnezeu crede exact opusul. Se uită la tine și vede un copil puternic și frumos al Său. Indiferent de ce trecut întunecat vă amintiți, Dumnezeu vă vede inima incredibilă. Trebuie să încetați să vă lăsați jos și să fiți propriul dvs. dușman ci trebuie să vă vedeți ca pe un om frumos așa cum face Dumnezeu.

Lasă în urmă rușinea și regretul și înlocuiește-le cu har.
Nu poți anula trecutul, dar poți învăța să-l accepți și să treci dincolo de el cu harul lui Dumnezeu. Cu harul lui Dumnezeu putem uita trecutul și putem crea un viitor care merită. Tace vocea rușinii în viața ta, astfel încât să nu blocheze vindecarea pe care Dumnezeu vrea să ți-o dea. În schimb, recită-ți: „Doamne, îți mulțumesc pentru harul tău care aduce vindecare din trecutul meu”.

Învățați din trecutul vostru.
Roagă-L pe Dumnezeu să rupă stăpânirea pe care trecutul tău o are asupra ta și să-ți arate ce lecții utile poți învăța din ea, astfel încât să poți începe să mergi mai departe. Meditați la ceea ce s-a întâmplat și încercați să înțelegeți ce lecție ați învățat.

Cereți lui Dumnezeu îndrumări despre vindecare.
Procesul de vindecare este unul care necesită timp și răbdare și va fi foarte greu de făcut fără ajutorul Domnului. Dacă durerea ta a fost cauzată de faptul că altcineva a păcătuit împotriva ta, recunoaște-i lui Dumnezeu că trebuie să ierți persoana care ți-a făcut rău și roagă-l pe Dumnezeu să te ajute să o faci. Dumnezeu va începe să vă transforme durerea în vindecare și înțelepciune în viața voastră. Începeți în fiecare zi cu o perspectivă pozitivă și mergeți cât mai bine posibil. Rugăciunea, meditația și citirea Bibliei sunt modalități excelente de a începe procesul de vindecare.

Indiferent de ceea ce v-ați ocupat în trecutul vostru, există întotdeauna speranță pentru viitorul vostru. Dumnezeu are un plan minunat și profund pentru viața ta, care va umbri chiar și cele mai întunecate momente. Când îți lipsește speranța pentru viitorul tău, Domnul este un far de lumină la care te poți orienta. El va lua durerea pe care o simți și o va transforma în ceva pozitiv.

Acesta este un material tradus. Ne cerem scuze pentru eventualele erori si va multumim ca ne urmariti