5 motive pentru care atrageți oamenii toxici

 Chiar și atunci când încercăm activ să păstrăm negativitatea, se pare că oamenii toxici își găsesc drumul în viața noastră. Ele apar din diferite motive. Poate fi din cauză că vor ceva, caută pe cineva cu care să se răstoarne, să se plângă, să plece sau să aibă o agendă mai bună.

De multe ori nu știm cât de toxic este cineva până când nu și-a făcut drum în viețile noastre și a găsit un loc acolo. Iată cinci moduri prin care s-ar putea să atragi oameni toxici în viața ta fără să-ți dai seama.

1. Ești un bun ascultător
A fi un bun ascultător este o calitate excelentă, dar poate fi și o invitație pentru ca cineva toxic să intre în viața ta. Oamenii negativi vă pot folosi abilitatea de a asculta ca o oportunitate de a vă descărca, plângându-vă și plângându-vă de fiecare aspect al vieții lor. Scuzați-vă și faceți tot posibilul pentru a le evita în viitor.

2. Ai încredere
O persoană toxică se poate întoarce cel mai ușor în viața cuiva deschis și încrezător. Se așteaptă ca o persoană cu încredere să fie mai puțin probabil să-și pună la îndoială acțiunile sau intențiile, astfel încât să poată scăpa de mai multe. A fi deschis la minte este o mare calitate, dar ai grijă să nu-ți ignori instinctele atunci când vine vorba de cei cu intenții rele.

3. Ești Generoasă
Oamenii generosi sunt magneți pentru persoanele toxice. Ei văd generozitatea ca o modalitate de a obține ceea ce își doresc. Dacă observați că un nou „prieten” își uită în permanență portofelul, are nevoie de o plimbare sau îți împrumută lucrurile, cel mai probabil profită de bunătatea ta. Împărtășește-ți generozitatea cu familia și prietenii adevărați, dar nu o extinde la cei care doresc să o folosească pentru propriul câștig.

4. Ești increzatoare
Este minunat să fii relaxat și ușor de înțeles, dar personalitatea ta care merge cu fluxul poate atrage oameni toxici dacă nu ești atent. Dacă ești distractiv și plin de viață, probabil că ești mai puțin probabil să fii agresiv în timpul conflictului, așa că o persoană toxică ar putea crede că îi vei oferi o altă șansă, chiar dacă vei afla că te-au trădat într-un fel.

5. Alegeți să vedeți binele în toată lumea
Dacă alegeți să oferiți oamenilor beneficiul îndoielii, probabil că veți fi mai orbiți de agenda ascunsă a unei persoane toxice. Este minunat să vezi binele în oameni, dar ai grijă să nu te lase orb de ceea ce face cu adevărat cineva. Chiar și atunci când aflați ce se întâmplă, s-ar putea să vă mențineți ideea că o persoană toxică se poate schimba, chiar dacă continuă să vă facă rău și să vă folosească. Este important să știi când să elimini pe cineva din viața ta.