5 obiceiuri ale călugărilor budiști care vă pot schimba viața pentru totdeauna

Fiecare dintre noi vrea să cunoască secretele trăirii unei vieți fericite și satisfăcute, dar doar o mână de oameni o cunosc de fapt! Dar există ceva despre care călugării budisti știu, de care nu suntem conștienți. De mai bine de două mii de ani, ideile și filozofia budiste au fost dedicate reducerii suferințelor sufletului uman și formării minții pentru a se concentra asupra momentului prezent. Aici, în acest articol, vom discuta despre cele cinci obiceiuri budiste care vă pot schimba viața pentru totdeauna.

Obiceiul 1- Simplificarea
Chiar și după ce s-a născut ca prinț, Buddha a renunțat la dorințele materialiste de a alege stilul de viață simplu al unui călugăr. El a spus că simplitatea este primul pas către pacea interioară. Astăzi, călugării budiști nu se concentrează pe plăcerile pământești și renunță la toate bunurile lor materiale.

Obiceiul 2 – Altruism
La nivelul superior al cercurilor budiste, călugării fac lucruri pentru întreaga lume și nu doar pentru ei înșiși. Această atitudine altruistă îi ajută să-și declanșeze mintea. Fiecare pas al lor este pentru lume. Chiar și meditația lor este dedicată păcii mondiale. Dacă începi să te gândești și la lumea dinaintea propriului tău eu, toate problemele meschine nu te vor deranja și astfel vei putea obține adevărata pace.

Obiceiul 3- Meditația
Călugării budiști sunt foarte deosebiți în privința meditației zilnice. Meditația este foarte utilă în restructurarea creierului. A face parte din viața ta de zi cu zi este o necesitate absolută.

Obiceiul 4- Urmarea celor înțelepți
Spre deosebire de societățile occidentale, unde persoanele în vârstă sunt văzute ca toxice, budiștii respectă persoanele în vârstă pentru experiența lor de viață. Ei caută să obțină îndrumare de la ei. Persoanele în vârstă au văzut mai mult din lume și cunosc greșelile pe care le-au comis. Vă vor ajuta să stați departe de rău.

Obiceiul 5- Trăirea momentului
A trăi în momentul prezent este extrem de important pentru o minte echilibrată. Dar stilul nostru de viață îngreunează foarte mult acest lucru. Astfel, exerciții precum mindfulness vă pot ajuta să fiți în starea de calm. Tot ce trebuie să faceți este să acordați atenție gândurilor și corpului vostru. Deci, acestea sunt obiceiurile care vă pot schimba viața.