5 octombrie, ziua profesorului – “Profesorii care iubesc să predea, îi vor învăța pe copii să iubească să învețe”

Proverbul“Omul cât trăiește, învață” are o importanță deosebită în vocația de dascăl. Un profesor bun se preocupă în permanență de propria sa perfecționare, găsind în sine resurse infinite de voință în a evolua. Iar această instruire continuă nu se referă doar la stăpânirea disciplinei predate, ci și la îmbunătățirea metodelor didactice și de relaționare cu copiii, ca un bun psiholog care știe ce abordare să adopte la nivel comportamental.

A fi profesor inseamna a iubi copiii si a-ti dori sa le impartasesti din cunostintele tale. Se spuneca un profesor este bun daca cel putin un singur elev a inteles lectia.Profesorul este omul de la catedra, dar care poate fi si un bun prieten pentru invataceii sai.
Din pacate, elevii nu prea au incredere in profesori intrucat cred ca acestia nu-i inteleg. Gresit! Si profesorul a fost odata elev si cunoaste emotiile, implinirile sau tristetea unei note mici. El poate intelege problemele familial ale elevilor si ii poate indruma, le poate fi alaturi.

“Mi-ar fi placut sa fiu profesor. Profesorul este fabricant de oameni. Profesorul seamana cu un tamplar care ia un lemn murdar de noroi, il spala si il face mobila de lux.”

Petre Tutea