5 pași pentru a vă controla emoțiile atunci când simțiți că pun stăpânire pe voi

Ne place sau nu, emoțiile ne conduc în majoritatea deciziilor. Pericolul este atunci când reacționăm la emoțiile noastre prea repede și luăm decizii impulsive pe care ajungem să le regretăm mai târziu. Este nevoie de un profund sentiment de conștientizare emoțională pentru a reacționa fără a fi defensiv, supărat sau anxios. Când sunteți în legătură cu emoțiile voastre, puteți pur și simplu să luați informațiile, să le prelucrați și să mergeți înainte într-o direcție pozitivă și productivă.

Iată cinci pași pentru a dezvolta o conștientizare emoțională sporită și pentru a vă ajuta să vă gestionați în mod eficient sentimentele:

  1. Recunoaște ceea ce simți

Observați-vă emoțiile pe măsură ce apar. Nu le respingeți. Recunoscând pur și simplu că emoția există, preluați controlul. Doar atunci când dezvoltați conștientizarea și acceptarea, puteți învăța de unde provin emoțiile voastre și vă puteți lua puterea înapoi.

  1. Identifică ce declanșează emoțiile negative

Când începeți să vă simțiți anxios, furios sau speriat, gândiți-vă la ceea ce este în jurul vostru și care provoacă schimbarea emoțională. Este o persoană? Un loc?

Să presupunem că ați trecut recent printr-o ceartă și vă simțiți anxios de fiecare dată când vă conectați la Facebook si vedeti persoaan respectivă. În acest caz, știi că rețelele sociale sunt factorul de declanșare și este în interesul tău să iei o pauză.

  1. Confirmați că sentimentele dvs. sunt corecte și raționale

Din păcate, mulți dintre noi avem obiceiul de a ne imagina cel mai rău rezultat posibil pentru toate. Îmi amintește de citatul preferat de Mark Twain: „Am avut o mulțime de griji în viața mea, dintre care majoritatea nu s-au întâmplat niciodată”.

Gândiți-vă la ultima dată când v-ați îngrijorat de ceva și la modul în care această grijă s-a transformat în gânduri negative care erau complet iraționale. Sunt dispus să pariez că rezultatul nu a fost atât de rău pe cât ai prezis-o.

  1. Obișnuiește-te să practici meditația atentă

Respirați adânc – la propriu. Meditația împiedică mintea să vorbească zilnic și ne învață cum să fim în acest moment. Ne permite să ne vedem viața cu ochii deschiși, într-un mod calm și pașnic. Și când suntem în acea stare calmă și pașnică, interacționăm și comunicăm cu ceilalți mai autentic. Ca cineva care meditează de 15 ani, pot simți în fiecare zi modul în care mi-a schimbat viața și sentimentul de bine.

  1. Reconectați-vă gândurile

La baza emoțiilor negative se află gândurile care le produc. Din puterea minții subconștiente, obiceiurile bune și rele se înrădăcinează prin acțiuni și gânduri repetate. Ca urmare, schimbarea poate avea loc numai prin introducerea de idei noi și apoi întărirea lor în timp.

Dacă am învățat ceva de-a lungul anilor: uneori este bine să te simți rău. Știu că sună ciudat, dar emoțiile negative pot, de fapt, ajuta la sublinierea a ceea ce nu funcționează în viața ta. De asemenea, puteți identifica ceva care – dacă îl puteți schimba – vă va ușura viața și vă va face mai fericiți.