5 pași pentru depășirea momentelor dificile din viața ta

Există multe obstacole, blocaje și dezamăgiri pe care le întâlnim în călătoria noastră în viață, în timp ce urmărim tot ceea ce Dumnezeu ne rezervă. Trebuie să aflăm că eșecul nu este definitiv și că retrageri pot deveni aranjamente pentru ca planul lui Dumnezeu să fie revelat în viețile noastre. Unele circumstanțe ne pot doborî, dar nu ne pot scoate din voia lui Dumnezeu.
Deci, indiferent de perioada dificilă cu care vă confruntați, este imperativ să vă amintiți că Dumnezeu este întotdeauna chiar acolo cu voi. Prin dragostea Sa, Cuvântul Său și îndrumarea Sa, El ne împuternicește pe toți să ne ridicăm, să devenim rezistenți și să depășim vremurile grele.

Iată cinci pași pe care îi puteți începe chiar acum, care vă vor ajuta să treceți printr-un moment dificil.

Fă din rugăciune
Rugăciunea este o forță puternică pe care o avem cu toții la dispoziție. Cu toate acestea, de multe ori îl folosim ca ultimă soluție când ne aflăm într-un moment de criză. Trebuie să învățăm să ne lovim mai întâi de genunchi atunci când viața ne dă un pumn neașteptat din nicăieri.
În momentele de tragedie și criză, veți auzi multe voci care vă trec prin minte, care au puterea de a vă influența următorul pas în căutarea unei rezoluții sau crearea unei probleme și mai mari. Acesta este motivul pentru care este atât de important să împingi zgomotul și să-L cauți pe Dumnezeu pentru ceea ce ar trebui să faci în continuare.

Învață să ierți.
Cu toții am fost nedreptățiți, trădați sau profitați de cel puțin o dată sau două. Este posibil să avem amintiri despre o experiență sau un eveniment dureros cu o altă persoană care ne deranjează și astăzi. Indiferent dacă ați fost rănit de un membru al familiei, prieten, coleg de muncă, șef sau soț, este timpul să iertați și să lăsați-o să plece.

Iertarea are puterea de a ne împiedica să mergem înainte, în timp ce persoana cu care suntem supărați a continuat cu viața sa. În timp ce sunt liberi, suntem ținuți captivi de amintiri și emoții care continuă să ne scurgă de energie și ambiție.

Lăsați ceea ce nu s-a întâmplat și îmbrățișați ceea ce se poate întâmpla.
Cu toții am avut acele momente din viața noastră când ne așteptam să se întâmple ceva și nu sa întâmplat, doar pentru a ne lăsa dezamăgiți și chiar uneori fără speranță.
Ai crezut că relația va funcționa și nu a reușit.
Ai crezut că ești următorul rând la promoție și, spre surprinderea ta, a mers la altcineva.
Îți pui încrederea în cineva și acesta te dezamăgește.
Ai crezut că ți se deschide o ușă de oportunitate și apoi, dintr-o dată, din motive care nu ți-au fost controlate, s-a închis trântit.
Când o ușă se închide, încetează să stai acolo, uitându-te la ea. Acesta nu este sfârșitul lumii, indiferent de ce simți despre asta.

Apropie-te de Dumnezeu.

Petrecerea timpului cu Dumnezeu și citirea Cuvântului Său vă vor oferi puterea și rezistența necesare pentru a vă conduce cursa. Îți păstrează rezervorul spiritual să nu ajungă jos. Prezența Lui vă va împuternici și Cuvântul Său vă va oferi hrana sufletului vostru, precum și îndrumare continuă pentru mersul vostru creștin.

Începeți să credeți din nou.
Mulți oameni cred că atunci când se lovesc de vremuri grele sau de contracarări, trebuie să fie un semn de la Dumnezeu că merg în direcția greșită. De multe ori rezistența cu care ne confruntăm poate însemna că mergem în direcția corectă. Chiar și visele de la Dumnezeu vin cu adversități și contracarări, dar trebuie să crezi în continuare că lucrurile vor funcționa.
Nu lăsați circumstanțele din trecut să vă dicteze nivelul de credință într-o zi de mâine mai bună. Treceți dincolo de frica de eșec și începeți să aveți încredere în Dumnezeu pentru o revenire.

Acesta este un material tradus. Ne cerem scuze pentru eventualele erori.