5 plante vindecătoare cu care ar trebui să te înconjori ca să îți meargă bine

Adăugarea de plante vă poate transforma locuința doar dintr-un loc pentru a vă pune capul într-o vizuină zen certificată pentru toate lucrurile de îngrijire personală. Mai ales atunci când crești și te înconjori cu anumite plante medicinale în grădina ta interioară sau în aer liber. Și există câteva plante vindecătoare pe care le puteți adăuga acasă pentru un efect suplimentar.

Aloe vera

Aloe nu este străină de sănătatea și frumusețea curentului principal, ați văzut acest produs suculent popular ca ingredient în produsele preferate de liniștire, după soare sau în apele la modă din magazinul dvs. de alimente sănătoase. Aloe este una dintre cele mai bune plante de casă, deoarece necesită puțină întreținere și trebuie udată doar la fiecare trei săptămâni. Aloe este o plantă de casă ușor de cultivat care a fost remarcată de experți de zeci de ani pentru a reduce inflamația pielii. Gelul limpede din plantă a fost folosit pentru a trata arsurile la domiciliu, tăieturile și infecțiile mici ale pielii. Nu numai că Aloe Vera se vindecă pe piele, dar administrată intern este o poțiune puternică care ajută la digestie. Sucul de Aloe Vera este de fapt considerat un super aliment! Oferă proprietăți antiinflamatorii, ameliorează constipația și încurajează bacteriile intestinale bune.

Ghimbir
Ghimbirul este o plantă înfloritoare care ajută digestia. Un alt beneficiu este capacitatea ghimbirului de a combate răceala. Ghimbirul are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii cunoscute sub numele de gingeroli și shaogali. Acestea ajută la ameliorarea rapidă a durerii în gât și la uciderea rinovirusurilor, care este cauza răcelii obișnuite. Adăugarea ghimbirului la dieta dvs. este o modalitate excelentă de a vă menține sănătos.

Floarea pasiunii
Fără legătură cu fructul pasiunii, dar la fel de pasionat, Balick iubește ceaiul de flori de pasiune pentru efectele sale calmante și remarcă faptul că este utilizat în medicina pe bază de plante pentru proprietățile sale sedative ușoare și tranchilizante, deosebit de bun pentru cei care suferă de stres și anxietate, făcându-l probabil plantă perfectă de pre-somn de ingerat. „Un studiu clinic recent a arătat că o ceașcă de ceai de flori de pasiune a contribuit la îmbunătățirea calității somnului pacienților în comparație cu un placebo”, spune Balick.

Kava
Experimentați stresul și anxietatea? Relaxați-vă cu planta relaxantă de kava (care poate fi achiziționată în magazinele de plante specializate în plante tropicale). Balick explică faptul că kava este „o specie importantă din punct de vedere cultural originară din insulele tropicale din Pacific și utilizată în mod tradițional de oameni pentru a rezolva conflictele și a promova relațiile în comunitate”. Acest lucru se datorează efectului puternic anti-anxietate al compușilor cunoscuți sub numele de kavalactone care se găsesc în rădăcinile acestei plante. „În medicina pe bază de plante, este consumat sub formă de ceai sau tinctură și poate fi eficient în diminuarea senzației de„ nervos ”după o zi lungă sau dificilă.”

Gălbenele englezești

Această floare portocalie fericită nu este doar o viziune îndrăzneață în natură, dar gălbenele englezești poate ajuta, de asemenea, să scape corpul de durere atunci când este aplicat local. Culoarea portocalie strălucitoare este cu siguranță vindecătoare pentru ochi pentru frumusețea sa simplă, dar mulți experți din plante susțin că o floare de gălbenele uscate poate fi frecată pe o mușcătură de insectă pentru a ajuta la reducerea durerii și umflăturii.

Cu atât de multe opțiuni disponibile, puteți crea cu siguranță un spațiu unic și complet propriu. Bucurați-vă și sădiți fericit!