5 reguli nemiloase ale vieții pe care oamenii le înțeleg abia după 40 de ani

Copiii învață la școală foarte multe lucruri utile. Dar viața reală diferă puțin de ceea ce se învață la școală. Cu toate acestea adulții nu le vorbesc, din anumite motive, copiilor despre ceea ce este important în viață. De aceea, ajunși la maturitate, ne dezamăgim pentru că realitatea nu corespunde cu paginile manualelor: binele nu învinge întotdeauna răul, oamenii bogați stăpânesc lumea.

1. Bărbații și femeile înțeleg prietenia în mod diferit.

Potrivit studiilor bărbații percep prietenele ca pe niște potențiale iubite, în timp ce femeile văd prietenia altfel.

2. Mai bine să fii pesimist decât optimist.

Oamenii de știință din Statele Unite au inventat, în anii 1950, psihologia pozitivă. Conform principiilor acesteia, trebuie să percepem în mod pozitiv lumea din jurul nostru, să zâmbim atunci când întâmpinăm dificultăți și să nu ne plângem.

Însă psihologii moderni consideră că o această abordare nu duce la bine deoarece vizualizarea succesului și optimismul reduc probabilitatea unui rezultat pozitiv. Atunci când o persoană își imaginează deja că totul va fi bine, poate renunța, începând să aștepte finalul fericit.

3. În relații este bine, uneori, să fii egoist.

Partenerii trebuie să investească în relație, dar uneori este bine să te gândești doar la tine însuți, pentru a nu-ți pierde stima de sine.

Psihologii ne sfătuiesc să nu trăim doar pentru partener, dar să ne întâlnim cu prietenii, să stăm singuri uneori, să avem grijă de corpul nostru.

4. Irosim în zadar 8 ore pe zi pentru muncă.

Oamenii au impresia că există o legătură directă între numărul de ore petrecute la muncă și salariu. Oamenii de știință au calculat că din cele 8 ore de lucru, doar 3-4 ore sunt eficiente deoarece creierul uman are limite de concentrare. Restul timpului îl petrecem stand de vorba, socializand sau pur si simplu pierzând vremea.

5. Bărbații sunt mai infideli decât femeile. Dar numai la o anumită vârstă.

Se consideră că bărbații își înșelă soțiile foarte mai des. Acest lucru este adevărat, dar numai parțial, deoarece până la vârsta de 30 de ani femeile își pot înșela și ele partenerii ai des decât o fac barbații.