5 sfaturi pentru a vă îmbunătăți memoria și concentrarea după o anumită vârstă

Memoria și concentrarea sunt ambele părți ale psihicului afectate negativ de vârstă. Din fericire, există o mulțime de sfaturi despre cum să vă păstrați claritatea memoriei.
Deoarece atât memoria, cât și focalizarea joacă roluri integrale în realizarea activităților de zi cu zi, lucrul pentru a le menține ascuțite poate ajuta la evitarea mai multor probleme care apar odată cu îmbătrânirea. Aceasta include pierderea memoriei, scăderea independenței, probleme de sănătate fizică și probleme mentale grave, cum ar fi depresia și gândurile suicidare.
Aici am prezentat 5 sfaturi pentru bărbații și femeile în vârstă pentru a-și menține concentrarea și memoria puternică și, în cele din urmă, pentru a evita problemele de sănătate fizică și mentală care însoțesc adesea pierderea memoriei.

Exercițiu mental
Exercitarea minții este o modalitate excelentă de a-l menține tânăr. A spune cuvântul „neurobic” este un exercițiu cerebral în sine, dar este, într-adevăr, o adevărată știință. Multe resurse online oferă programe și jocuri ușor de utilizat pentru a rezolva creierul. Pentru cei pricepuți la telefon, există o gamă largă de jocuri de exerciții mentale disponibile în magazinele de aplicații.
Lucrurile pe care le faceți deja pot fi, de asemenea, exerciții mentale, cum ar fi jocuri de ziare, cum ar fi cuvinte încrucișate și Sudoku. Orice lucru care te face să te gândești contribuie la aerobicul tău mental!

Dormi bine
Somnul duce la o minte mai concentrată și la o memorie bine odihnită. Dacă a dormi mai mult este ceva care pare o provocare dificilă, există multe modalități sănătoase de a prelungi numărul de ore în care mintea ta este odihnită.
Unele dintre acestea coincid cu exercițiile mentale, cum ar fi citirea înainte de culcare sau ascultarea de muzică. Cel mai simplu mod de a încerca să vă îmbunătățiți somnul este să mergeți pur și simplu la culcare când vă simțiți obosit, chiar dacă pare devreme sau târziu.

Activitate socială
Acesta poate fi opusul somnului, dar este la fel de important pentru îmbunătățirea memoriei și a focalizării. Conectarea cu indivizii, în special cu persoanele noi, menține mintea proaspătă.
A rămâne în contact cu prietenii sau a reconstrui o prietenie veche este la fel de ușor ca oricând, datorită progreselor tehnologice. Apelarea familiei sau a prietenilor și recuperarea timpului ajută la declanșarea amintirilor. Pe de altă parte, întâlnirea cu oameni noi face ca creierul să se concentreze pentru a-și da seama cine sunt și ce vă spun.
Există multe căi pentru ca populația în vârstă să cunoască oameni noi, inclusiv cursuri de fitness pentru seniori și ligi sportive pentru seniori, precum bowling și golf.

Explorați locuri noi
Deși săriți într-un RV și mergeți într-un loc pe care nu ați fost niciodată este cu siguranță demn de a fi numit „explorare”, vă puteți duce creierul la o excursie fără a părăsi orașul sau chiar casa.
În raport cu aspectele sociale de mai sus, mersul în locuri necunoscute întărește creierul. Acest lucru poate însemna un restaurant nou în oraș, un parc nou pe stradă sau o librărie în care nu ai mai fost de ceva vreme.
Medii diferite forțează creierul să se adapteze și să învețe ceva nou. Expunerea la aceste medii poate fi o formă foarte plăcută de exercițiu mental.

Dietă echilibrata
O dietă constând în consumul de fructe și legume este la fel de importantă pentru sănătatea mintală, precum și pentru sănătatea fizică. Creșterea colesterolului „bun” și scăderea colesterolului „rău” (friptură, lactate, alimente prăjite) pot fi la fel de importante în prevenirea pierderii memoriei.

Încercarea unui nou restaurant sănătos este o modalitate excelentă de a exercita creierul cu noi activități, în timp ce începe și o dietă mai sănătoasă!
Făcând pași mici în fiecare zi pentru a lucra la procesele tale mentale, poate avea rezultate în mare parte pe termen lung. La urma urmei, nu este nimic mai important decât sănătatea mintală.
Îți place acest articol? Abonați-vă la Feedul nostru!
Autor: Ryan Ayers

Acesta este un material tradus. Ne cerem scuze pentru eventualele erori.