5 sfaturi utile pentru a gestiona mai bine simptomele menopauzei

Menopauza este etapa prin care trec femeile odată ce înaintează în vârstă și nu mai au ciclu menstrual. De obicei, această etapă începe la sfârșitul anilor 40 și începutul anilor 50 și durează câțiva ani. În această etapă, femeile se confruntă cu o varietate de simptome, cum ar fi bufeuri, transpirații, amețeli, deshidratare, schimbări de dispoziție, iritabilitate. Femeile care trec prin menopauză prezintă un risc mai mare de boli precum osteoporoza, bolile de inimă, diabetul și obezitatea. Pentru ameliorarea simptomelor fizice precum uscarea vaginului, majoritatea femeilor iau suplimente și remedii precum Estring. Pentru cel mai mic preț pentru Estring, uitați-vă online și livrați-le la ușa dvs. Există o mulțime de moduri naturale de a gestiona simptomele menopauzei. Hai să aruncăm o privire.

Consumați alimente bogate în calciu și vitamina D
Oasele se pot slăbi, crescând riscul de osteoporoză din cauza modificărilor hormonale care apar odată cu menopauza. Pentru a satisface deficiența densității osoase, sunt recomandate cel mai mult calciu și vitamina D. Pentru a îmbunătăți sănătatea oaselor, este important să obțineți acești nutrienți în dieta dumneavoastră.
Dacă se iau doze adecvate de vitamina D în timpul fazei menopauzei, femeile prezintă un risc mai mic de fracturi de șold care apar din cauza oaselor slabe. Alimentele bogate în calciu sunt recomandate să le includă

Mențineți o greutate sănătoasă
Cel mai frecvent simptom al menopauzei este creșterea în greutate. Majoritatea femeilor se îngrașă din diferite motive, cum ar fi schimbarea hormonilor, stilul de viață, îmbătrânirea și genetica. Creșterea excesului de greutate crește riscul de a dezvolta probleme de sănătate, cum ar fi diabetul și bolile de inimă. Deci, pentru a reduce severitatea simptomelor fizice ale menopauzei, femeile ar trebui să încerce să slăbească, în special în jurul zonelor abdominale.

Evitați alimentele declanșatoare
Majoritatea femeilor sunt predispuse la schimbări de dispoziție, transpirații nocturne și bufeuri în timpul menopauzei. Acestea se pot întâmpla datorită aportului anumitor alimente. Rețineți care alimente declanșează aceste simptome și încercați să le evitați. Factorii declanșatori obișnuiți care provoacă bufeuri și modificări ale dispoziției sunt alcoolul, cofeina, alimentele dulci și condimentate. Realizați un jurnal de simptome și notați reacțiile anumitor alimente. Puteți discuta aceste observații cu medicul dumneavoastră online și puteți face un plan cu privire la modul în care puteți evita astfel de alimente și pentru a reduce simptomele în mod eficient.

Fă sport regulat
Nu există suficiente dovezi care să confirme dacă exercițiile fizice sunt eficiente în reducerea transpirațiilor nocturne și a bufeurilor, dar nu este nimic în neregulă dacă faci o mică activitate fizică în mod regulat. O sesiune regulată de exerciții fizice de 20-30 de minute zilnic ajută la îmbunătățirea energiei, a nivelului tensiunii arteriale, la gestionarea greutății și la reducerea stresului și anxietății care vine odată cu menopauza.

Bea suficientă apă
În timpul menopauzei, majoritatea femeilor se confruntă cu uscăciune și deshidratare. Acest lucru se datorează în principal unei scăderi semnificative a nivelului de estrogen. Beți zilnic 8-12 pahare de apă și păstrați un aport regulat de lichide și surse bogate în fibre. Apa ajută la prevenirea creșterii în greutate și ajută la scăderea în greutate, ceea ce, la rândul său, ajută la evitarea riscurilor pentru sănătate, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială etc.