5 vitamine esenţiale pe care femeile de peste 40 de ani ar trebui să le consume pentru a avea o viaţă sănătoasă

Odată cu împlinirea vârstei de 40 de ani, organismul unei femei trece prin schimbări majore și are nevoie de un ajutor în plus pentru a trece cu bine peste aceste modificări.

Vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru ca organismul să funcționeze perfect, indiferent de vârstă. Cu toate acestea, ele au un rol și mai important odată cu trecerea anilor.

1. Vitamina B12

Vitamina B12 ajută la o mai bună funcționare a sistemului circulator și îmbunătățește activitatea cerebrală. .

2. Calciul

Sistemul osos se deteriorează pe măsură ce îmbătrânim, cantitatea de calciu din organism fiind din ce în ce mai scăzută. Calciul nu ar trebui să lipsească niciunei persoane care a trecut de 40 de ani, aceasta reușind să prevină apariția problemelor osoase/

3. Vitamina D

Medicii ne avertizează în mod constant că pentru o mai bună fixare a calciului în oase, organismul are nevoie și de vitamina D. Pe lângă acest beneficiu, vitamina D apară organismul de bolile de inimă, de diabet, scleroză sau cancerul de sân si imunitate.

4. Magneziul

Magneziul reglează tensiunea arterială, ceea ce îl transformă în elementul cheie pentru femeile cu vârsta peste 40 de ani. După ce trec de acest prag, foarte multe femei pot dezvolta boli ale sistemului circulator.

5. Omega 3

Omega 3 reușește să regleze nivelul de colesterol din sânge, reducând riscul de infarct miocardic. Astfel, medicii recomandă consumul de alimente bogate în Omega 3, mai ales după împlinirea vârstei de 40 de ani.