6 calități care te fac o persoană mai bună

Te-ai oprit vreodată să te gândești la calitățile pe care le admiri la alți oameni?  Cred că sunt expresii universale ale caracterului bun și cu toții ar trebui să facem un efort concertat pentru a dezvolta și hrăni aceste calități în noi înșine și pentru a le exprima în viața noastră.

Calitatea 1: Integritatea
Pentru mine, aceasta este cea mai importantă calitate pe care o caut atunci când dezvolt noi relații. Spune multe despre o persoană când își face un plan și îl urmează. Făcând ceea ce au spus că vor face, stimulează un sentiment de onestitate și încredere, o certitudine de a ști că se poate baza pe cuvântul lor.

Calitatea 2: Curiozitatea
Curiozitatea autentică despre alți oameni și despre lumea din jurul tău atrage în viața ta experiențe noi pe care altfel ai putea să le ratezi. Cei mai mulți dintre noi trăim cu teamă, conștient sau inconștient, că alții ne vor judeca dur dacă spunem sau facem ceva ieșit din comun. De ce trebuie să te temi? Ce se întâmplă dacă, au avut o mare înțelepciune sau o experiență profundă de împărtășit cu tine?

Calitatea 3 – Recunoștința
Epidemia de depresie care străbate lumea provine, în primul rând, din lipsa recunoașterii valorii vieții tale în fiecare moment prezent și din lipsa de recunoștință pentru totalitatea vieții tale. Recunoștința nu numai că te ajută să îți concentrezi atenția asupra tuturor oamenilor, lucrurilor și experiențelor uimitoare din viața ta, dar are și un efect măsurabil științific asupra psihologiei și fiziologiei tale.

Calitatea 4 – Compasiunea
Compasiunea autentică trebuie să aibă atât înțelepciune, cât și bunătate iubitoare. Adică, trebuie să înțelegem natura suferinței de care dorim să-i eliberăm pe alții (aceasta este înțelepciunea) și trebuie să experimentăm o intimitate profundă și empatie cu alte ființe simțitoare (aceasta este bunătatea iubitoare). ”

Calitatea 5 – Onestitatea
Onestitatea ar trebui aplicată în toate domeniile vieții tale, începând cu a fi sincer cu tine însuți. Indiferent dacă asta înseamnă să te confrunți cu minciunile pe care ți le-ai spus ție și celorlalți, să ai o conversație dificilă cu partenerul tău, să anunți un client că ai făcut o greșeală sau să-ți spui adevărul atunci când toți ceilalți par să aibă un punct de vedere opus. , a fi sincer este crucial pentru dezvoltarea caracterului bun.

Calitatea 6 – Curajul
Este nevoie de curaj pentru a ieși în afara zonei de confort și a vă lupta cu fricile. Știi că va fi înfricoșător, dar o faci oricum. Marele lucru despre curaj este că se agravează în timp. Când începi să aplici această calitate în viața ta în mod consecvent, începi să câștigi mai multă încredere în tine, pentru că știi că, indiferent de provocare, vei da întotdeauna cea mai bună lovitură.