6 cele mai bune remedii casnice pentru infecțiile tractului respirator

O infecție virală în căile respiratorii este cunoscută sub numele de RTI sau infecție a tractului respirator. Aceasta este o infecție virală a căilor respiratorii superioare, incluzând sinusurile, transeea, laringele și faringele. Astfel de infecții se răspândesc ușor între ele. Acestea includ simptome precum respirația șuierătoare, curgerea nasului, congestie, tuse, zgârieturi și dureri în gât și multe altele. Atunci puteți folosi remedii casnice pentru infecțiile tractului respirator.
Aceste remedii la domiciliu sunt cele mai naturale modalități de a face față unor astfel de probleme care pot fi efectuate acasă și fără nici o problemă. Aici enumerăm cele mai eficiente remedii casnice pentru infecțiile tractului respirator. Aruncă o privire.
1. Inhalarea aburului
Acesta este cu siguranță cel mai bun remediu la domiciliu pentru infecțiile tractului respirator. Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți un litru de apă și să adăugați o bucată de camfor. Acum inhalați acest abur timp de 10 până la 15 minute. Va ajuta la curățarea căilor respiratorii blocate prin topirea membranelor mucoase. Este un tratament natural pentru congestia nazală care vă ușurează și lubrifiază căile respiratorii. Cu toate acestea, nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate sau oricărei persoane cu tensiune arterială crescută.
2. Gargară cu apă sărată
Gargara în fiecare dimineață cu apă caldă sărată poate fi benefică pentru căile respiratorii. Este un remediu eficient la domiciliu pentru ameliorarea nasului și gâtului iritat. Ajută la subțierea mucusului, facilitând astfel expulzarea acestuia. Tot ce trebuie să faceți este să luați un pahar cu apă călduță și să adăugați o linguriță de sare. Acum dizolvați sarea în aceasta și faceți gargară cu aceasta în fiecare dimineață.
3. Ghimbir
Numiți boala și ghimbirul este soluția. Iar pentru problemele respiratorii, este unul dintre cele mai eficiente remedii casnice. Proprietățile antivirale, antimicrobiene și antiinflamatorii ale ghimbirului combat eficient cauza principală a infecției tractului respirator. Puteți mesteca câteva felii de ghimbir în fiecare zi cu puțină sare. De asemenea, puteți bea ceai de ghimbir fierbând câteva felii de ghimbir în apă.

4. Miere
Copiii care suferă de o infecție a tractului respirator pot obține ușurare consumând miere. Terapia cu aburi nu este recomandată pentru astfel de copii, dar proprietățile antibacteriene ale mierii pot ajuta la distrugerea bacteriilor cauzatoare de infecție. Puteți da miere copiilor dvs. în mai multe moduri. Adăugați un suc de lămâie la un pahar de apă caldă cu puțină miere și dați-le această băutură de două ori sau de trei ori pe zi.
5. Stați la soare o vreme
 Uneori, un deficit de vitamina D ar putea duce, de asemenea, la astfel de infecții. Așezați-vă la soare câteva minute pentru a obține suficientă vitamina D. Doar asigurați-vă că stați la lumina soarelui devreme, deoarece nu este la fel de puternică și dură ca restul zilei. Puteți lua chiar și suplimente de vitamina D, dar numai atunci când medicul dumneavoastră vi-l recomandă.
vitamina d la lumina soarelui
6. Eucalipt
Eucaliptul ar putea ajuta, de asemenea, la asigurarea alinării. Fierbeți câteva frunze de eucalipt în apă și inspirați aburul. De asemenea, ați putea încerca să adulmecați ulei de eucalipt pentru a elimina congestia nazală.