6 Citate biblice care vă vor ajuta să treceți peste anxietate și frică

Anxietatea și frica sunt implacabile. Cu cât te lupți mai mult cu frica, cu atât este mai probabil să fii copleșit de ea, permițându-i să-ți controleze fiecare mișcare. Una dintre cele mai bune modalități de a scăpa de frică este să vă schimbați perspectiva asupra vieții. Iată opt citate biblice care vă vor ajuta să începeți să faceți acest lucru.

„Nu există frică în dragoste. Dar dragostea perfectă alungă frica, deoarece frica are legătură cu pedeapsa. Cel care se teme nu este desăvârșit în dragoste ”.

În versetul 17, Ioan ne spune cum să avem încredere sau îndrăzneală în Ziua Judecății. Ioan vrea să ne ajute să ne bucurăm de încredere înaintea lui Dumnezeu. El nu vrea ca noi să fim paralizați sau deprimați de teama judecății.

„Dumnezeu este refugiul și forța noastră, un ajutor mereu prezent în necazuri”.

Cunoașterea lui Dumnezeu este refugiul nostru ne permite să avem încredere în El mai liber. Nu trebuie să ne temem de situații sau de oameni care ne amenință bunăstarea, fie în sens fizic, fie spiritual. Nu există nicio situație cu care să ne confruntăm vreodată care să nu fie sub controlul lui Dumnezeu.

„Nu vă temeți, căci sunt cu voi; nu vă speriați, căci eu sunt Dumnezeul vostru. Te voi întări și te voi ajuta; Te voi susține cu dreapta mea dreaptă ”.

Uneori, putem citi anumite versete din scripturi de o sută de ori și nu reușim să le auzim așa cum ne dorește Domnul. Unul dintre motivele pentru care Dumnezeu ne avertizează împotriva fricii este că poate scurtcircuita rugăciunile și binecuvântările pe care le are în rezervă pentru El.

„Apoi și-a așezat mâna dreaptă asupra mea și mi-a spus: Nu vă temeți. Eu sunt Primul și Ultimul. ”

Amintiți-vă, frica nu-L glorifică pe Dumnezeu. Isus le spunea mereu „nu vă temeți” de discipolii săi înspăimântați. Domnul a venit întotdeauna la momentul potrivit și a spus: „Nu vă temeți”. Suntem chemați să facem la fel.

„Când anxietatea a fost mare în mine, mângâierea ta a adus bucurie sufletului meu.”

Dumnezeu poate aduce bucurie sufletului tău chiar și atunci când ești cel mai neliniștit, pur și simplu știind că El este prezent și are încredere în puterea Lui.

„Domnul este lumina și mântuirea mea – de cine să mă tem? Domnul este cetatea vieții mele – de cine să mă tem? ”

Însuși Dumnezeu a adus lumină vieții lui David. El nu a disperat în întuneric și în tot ceea ce reprezenta. Viața lui era plină de Domnul, iar viața lui era plină de lumină.

Una dintre cele mai bune modalități de a-ți schimba perspectiva asupra vieții este prin puterea scripturilor. Citiți Cuvântul lui Dumnezeu și cufundați-vă în mod repetat în el. Cu cât citești mai mult, cu atât vei înțelege mai bine Cuvântul Său și adevărul aflat în el. În timp ce frica poate continua să apară pentru tine atunci când recunoști și crezi cu adevărat că Dumnezeu are controlul.