6 lucruri esențiale pentru care uităm să fim recunoscători

Începi fiecare zi cu o inimă recunoscătoare? Câte lucruri luăm de la sine  în fiecare zi? Probabil mai mult decât crezi.

Dacă citiți acest lucru chiar acum, aveți darul de a citi – un dar pe care aproximativ 800 de milioane de oameni din această lume nu îl au. De asemenea, aveți acces la internet – doar aproximativ o treime din populația lumii are un astfel de acces la o astfel de tehnologie.

Să aruncăm o privire la șase lucruri pentru care am putea uita să fim recunoscători.

1. Apă
Un element de bază, ușor accesibil și necesar vieții pentru majoritatea oamenilor, apa, nu este atât de ușor de accesat pentru unii. Luați în considerare aceste statistici de pe water.org:
– 780 de milioane de oameni nu au acces la o sursă îmbunătățită de apă, aproximativ una din nouă persoane.
– Dacă faceți chiar și un duș de cinci minute dimineața, folosiți mai multă apă decât o persoană obișnuită care trăiește într-o mahala din țările în curs de dezvoltare într-o zi întreagă.

În mod tragic, lipsa accesului la apă provoacă moartea multor persoane – inclusiv femeilor și copiilor.

2. Electricitate
Când soarele începe să coboare, este o reacție automată să porniți pur și simplu o lumină. Cu toate acestea, acest lucru nu este cazul pentru aproximativ 1,3 miliarde de oameni din lume fără acces la electricitate.

3. Hrană
Lumea produce o mulțime de alimente, în special în țările dezvoltate, cum ar fi SUA. Acest lucru este evident prin hamburgerul de brânză dublu de 5 lei pe care îl puteți cumpăra de la localul local de fast-food. În ciuda acestei abundențe, aproximativ o persoană din opt de pe planetă se culcă flămândă în fiecare noapte.

4. Educație
Nimic altceva nu este mai important atât pentru progresul social, cât și pentru cel individual decât educația. Cetățenii care pot citi, gândi critic și pot învăța abilități speciale (cum ar fi meseriile) au oportunități economice mai bune, copii mai sănătoși, contribuie mai mult la societate și au o stare de sănătate generală mai bună.

5. Un adăpost
Dacă citiți acest lucru în confortul propriei case, aveți adăpost. Pentru asta, fii recunoscător. Cu toată seriozitatea, există multe persoane – inclusiv în SUA, care nu au acoperiș deasupra capului sau nu au posibilitatea de a dormi într-un pat noaptea.

6. Libertate
Libertatea individului ar trebui să fie un drept fundamental al omului, dar nu este în multe zone ale lumii. Femeile, în special, au chiar mai dificil decât bărbații în multe dintre aceste locuri din cauza „statutului inferior” cu care au fost etichetați la naștere…pur și simplu din cauza sexului lor. Multe femei din întreaga lume experimentează căsătoria forțată, abuzul și chiar mandatele de reproducere care limitează numărul de copii pe care îi pot avea.

Nu uitați – fiți recunoscători!