6 lucruri pe care oamenii care se luptă cu anxietatea nu vor să le audă

Anxietatea este ceva destul de frecvent, dar problema este că majoritatea dintre noi nu știm cum să ajutăm pe cineva care se luptă cu anxietatea.
Iată 8 lucruri pe care nu ar trebui să le spui NICIODATĂ cuiva care se luptă cu anxietatea:

1. Dă dovadă de recunoștință
Nu spuneți unei persoane cu anxietate să fie recunoscătoare pentru lucrurile din viața sa. Nu este ca și cum ar fi nerecunoscători și atunci când spui că s-ar putea simți judecați. Tot ceea ce caută este ajutor și sprijin, nu judecată.

2. Ar trebui să faci lucrurile astfel
Ei bine, nu trebuie să îi spui persoanei care suferă de anxietate cum ar trebui să trăiască, să gândească sau să simtă orice. Lasă-i să ia propriile decizii; întreabă-i doar ce i-ar face să se simtă mai bine.

3. De ce nu poți fi pur și simplu fericit
Dacă îi spui unei persoane cu anxietate că tot ceea ce ar trebui să facă este doar să fie fericit, lucrul este că știe deja asta. Le este greu să fie fericiți atât de ușor. Exact cu asta au de-a face.

4. Nu este real; totul este în capul tău
Da, anxietatea este o problemă psihologică și este posibil să se gândească la lucruri în capul lor, dar când îi spui asta cuiva care este anxios, ei vor simți si ai rău. Acest lucru nu îi va ajuta oricum în niciun fel.

5. Oamenii au probleme mult mai mari
Oh! Acesta este un lucru atât de rău de spus. Îi faci din nou să se simtă mici și privilegiați și asta nu este corect. Toți avem propriul nostru set de probleme și trebuie să ne ocupăm de ele.

6. Nu mai faceți pe victima
Ei bine, acest lucru îi va face să se simtă ca și cum s-ar victimiza ei înșiși și ar încerca să-ți caute atenția. Încercați să ajutați o persoană care are anxietate vorbind cu ea despre aceasta și calmându-o. Fii acolo pentru ei, de cele mai multe ori acesta este singurul lucru pe care și-l doresc de la tine!