7 lecții pe care le-am învățat în viață mai târziu decât trebuia

Deși experiența este cel mai bun profesor, dacă poți lua o lecție de viață fără a te trece prin dificultate, vei fi într-un loc mult mai bun. De obicei, nu învățăm bine din luptele altora, pentru că, fără experiență, problema nu pare a fi atât de captivantă. Cu toate acestea, atunci când accepți cu adevărat înțelepciunea altora, beneficiile pot fi uriașe. Iată câteva lecții importante de viață prin care nu doriți să vă expuneți, deci este important să încercați să vă bucurați de cunoștințe devreme.

1.Probabil că părinții tăi au avut dreptate, cam în tot.
Pe măsură ce îmbătrânești, începi să-ți dai seama că părinții tăi aveau dreptate. Nu erau doar deștepți cu cine ar trebui să ai și nu ar trebui să stai, sau cu ce activități ți-ar fi putut pune probleme. Încercau să vă învețe adevăratele lecții despre ceea ce contează cu adevărat în viață, ce ar putea aduce consecințe negative grave și să vă insufle valori și morale. Fă un pas înapoi și gândește-te la ceea ce încercau să te învețe părinții tăi și la modul în care poți începe să implementezi acele credințe în viața ta astăzi pentru a te face o persoană mai bună.

2. Începeți acum să vă îngrijiți sănătatea.
Știm cu toții că este important să avem grijă de sănătatea noastră. Avem nevoie de un somn mai bun, pentru a mânca mai sănătos și pentru a face mai mult exercițiu dacă vrem ca trupurile noastre să rămână puternice în ultimii ani. Cei mai în vârstă din viața ta vă vor spune totuși să nu mai ignorați aceste sugestii și să începeți să puneți lucrurile în acțiune imediat. Corpul tău nu se strică brusc după un an, ci mai degrabă se prăbușește în mod constant în fiecare zi care trece. Este un efect cumulativ al tuturor comportamentelor tale proaste. Protejați-vă de apariția inimii cancerului sau a luptelor cu diabetul, tratându-vă corect corpul înainte de a nu se întoarce.

3. Eșecul poate fi folosit ca motivație.
Mulți sunt învățați că eșecul înseamnă sfârșitul a ceva, dar pentru tine poate fi doar începutul. Eșecul este ceva de care ne simțim adesea rușinați și încercăm să ne ascundem de ceilalți, dar adevărul este că toată lumea eșuează la un moment dat. S-ar putea să vă chinuiți să atingeți un obiectiv personal sau profesional și să vă confruntați cu urme de viteză pe parcurs. Puteți face o pauză în aceste cazuri de eșec și puteți afla ce funcționează și ce nu. Consolați-vă cu prietenii, familia sau alți profesioniști de încredere pentru a primi sfaturi despre ce să faceți în continuare. Apoi, folosiți ceea ce învățați din acest eșec pentru a vă catapulta la următorul dvs. punct de referință.

4. Banii nu te vor face fericiți, dar începe să economisești devreme.
Când câștigi mai mulți bani, te adaptezi și stilului de viață de a cheltui mai mulți bani. Pe termen lung, acest lucru înseamnă doar că veți pierde din economiile importante de care veți avea nevoie mai târziu în viață. Încercarea de a ieși din datorii copleșitoare va pune doar o presiune și asupra bucuriei tale. Așadar, nu așteptați să începeți să faceți un buget în fiecare lună și să economisiți pentru pensionare, altfel stresul financiar nu vă va îneca decât pe linie.

5. Ești o reflectare a oamenilor cu care te înconjori.
Aceasta este una dintre cele mai dificile lecții de viață de înghițit, mai ales când vine vorba de relații romantice. Dacă petreceți timp cu oameni care reflectă propriile nesiguranțe, frici și judecăți, atunci veți vedea acele trăsături. Pe de altă parte, dacă petreceți timp cu oameni care vă provocă să fiți mai buni, vă ajută să lucrați la problemele dvs. și să afișați trăsăturile pe care doriți să le aveți, atunci veți începe să deveniți o versiune mai bună a dvs.  Așadar, lăsați să plece acea relație veche care nu vă mai servește într-un mod pozitiv și căutați oameni care vor doar binele pentru voi.

6. Învață să-ți ceri scuze pentru tine, nu doar pentru alții.
Scuzele ar trebui să fie o parte importantă a creșterii dvs. personale și nu doar despre persoana pentru care vă scuzați. Trăirea vieții în care nu îți asumi niciodată responsabilități pentru propriile acțiuni sau faci ceea ce trebuie nu va reveni decât să te muște în cele din urmă. Există momente în care scuzele nu vor fi suficiente pentru cealaltă persoană, dar este important să le oferiți, astfel încât să puteți crește din experiență și să învățați să vă iertați.

7. Fii realist cu privire la așteptările tale.
Atunci când ne punem prea multe așteptări în fața viselor noastre și acestea nu rezultă așa cum am planificat sau ne-am imaginat, ne dezamăgim. Trebuie să acceptăm că lucrurile nu merg întotdeauna așa cum planificăm și că ar trebui să fim deschiși la drumuri noi. Așteptările nerealiste ne determină să ne rănim pe noi înșine, deci este important să avem niște spațiu de mișcare și să putem merge cu fluxul.

Luați aceste lecții și începeți să le aplicați în viața voastră astăzi, astfel încât să puteți evita unele dintre cele mai cunoscute capcane care pot provoca stres și nefericire.

Acesta este un material tradus. Ne cerem scuze oentru eventualele erori.