7 lecții puternice de viață oferite de Paulo Coelho în Alchimistul

Alchimistul de Paulo Coelho este una dintre cele mai bine vândute cărți din istorie. Povestea lui Santiago, băiatul ciobanesc într-o călătorie pentru a-și realiza „Legenda personală” a inspirat oamenii din întreaga lume să-și trăiască visele. Iată zece dintre cele mai populare pasaje și lecții de aplicat în viața ta:

1. Frica este un obstacol mai mare decât obstacolul în sine
„Spune-i inimii tale că frica de suferință este mai rea decât suferința însăși. Și că nici o inimă nu a suferit vreodată când merge în căutarea viselor sale, pentru că fiecare secundă a căutării este o întâlnire a unei secunde cu Dumnezeu și cu eternitatea “.

2. Ceea ce este „adevărat” va rezista întotdeauna
Adevărul nu poate fi acoperit de fum și oglinzi – va rămâne întotdeauna ferm. Când căutați decizia „corectă”, aceasta va fi cea care rezistă testelor timpului și greutății controlului.

3. Sparge monotonia
Viața poate deveni ușor stagnantă, banală și monotonă, dar asta se schimbă în funcție de ceea ce alegem să vedem. Există întotdeauna o căptușeală argintie, dacă o cauți.

4. Îmbrățișează prezentul
„Pentru că nu trăiesc nici în trecutul meu, nici în viitorul meu. Mă interesează doar prezentul. Dacă te poți concentra întotdeauna asupra prezentului, vei fi un om fericit ”

5. Ia decizii
„Când cineva ia o decizie, se scufundă într-un curent puternic care îl va duce în locuri la care nu a visat niciodată când a luat prima decizie”.

6. Continuați să vă ridicați
„Secretul vieții, totuși, este să cazi de șapte ori și să te ridici de opt ori”. Pentru că a opta oară ar putea fi descoperirea ta.

7. Acționează întotdeauna
„Există o singură modalitate de a învăța. Este prin acțiune “. Puteți studia, citi și asculta până când vă faceți albastru în față, dar experiența completă este atunci când luați măsuri…