7 lucruri care ar trebui păstrate secrete, conform filosofiei hinduse

Așa cum spunea faimosul filozof grec Seneca acum 2000 de ani, „Dacă vrei să-ți fie salvat secretul, salvează-l singur”. Dar nu este vorba de a păstra niciun secret, ci de a păstra anumite lucruri personale în taină pe care nu doriți să le împărtășiți. Ne referim la învățăturile înțelepților din India care și-au bazat filosofia pe reflecții asupra problemelor care au legătură cu ființa noastră interioară și care ar trebui să rămână întotdeauna în noi.
Acele secrete care au o legătură directă cu slăbiciunile noastre sau cu lăudarea cu realizări, care pe scurt este o altă slăbiciune. Ceea ce vrem să împărtășim astăzi este un ghid pentru șapte aspecte ale vieții fiecărei persoane pe care, conform înțelepciunii hinduse, fiecare trebuie să le păstreze pentru sine.
7 lucruri care ar trebui păstrate secrete, conform filosofiei hinduse:
Nu vă împuneți cunoștințele spirituale asupra altora
Cunoașterea noastră spirituală este a noastră. Nimeni nu vede lucrurile la fel ca noi. Uneori, călătoria noastră este puțin diferită și asta este în regulă.
Nu dezvălui proiectele tale altcuiva
 Uneori, realizarea lucrurilor și abia apoi comunicarea lor este mai bună pe termen lung.
Nu împărtășiți povestea dvs. cu străinii
Cu toții avem propria noastră poveste. Acesta este adevărul nostru și o parte din sufletul nostru. Nu ar trebui să împărtășim acest lucru tuturor celor pe care îi întâlnim. Unele lucruri nu trebuie să fie la fel de deschise ca altele.
Nu bârfi
Nu ar trebui să vorbim despre alte persoane, mai ales într-o lumină negativă. Acest lucru aduce numai energii proaste asupra noastră și nu va beneficia nimeni pe termen lung.

Nu vă lăudați cu acte de bunătate
Când faci ceva amabil, nu te lăuda cu asta. . Actele de bunătate ar trebui să rămână nespuse.
Nu striga problemele tale către lume
Nu fi prea deschis cu privire la problemele tale. Sigur, să vorbești cu familia și prietenii apropiați este bine, dar nu ar trebui să fii la fel de deschis publicului. Cu cât împărtășești mai puțin cu lumea, cu atât poți folosi mai puțin împotriva ta.
Nu distribui detalii despre viața ta amoroasă
Nu împărtășiți detaliile vieții dvs. amoroase cu oameni care nu au nicio treabă cu asta. Simțiți-vă liber să discutați orice problemă, dar nu spuneți tuturor prietenilor despre problemele pe care le aveți. Respectați persoana cu care sunteți.