7 moduri în care animalele de companie afectează sănătatea emoțională și fizică

Animalele de sprijin emoțional sunt peste tot în aceste zile. Și a trecut mult dincolo de câini, pisici sau iepurași. Acum, oamenii găsesc sprijin și ajutor din orice, de la șerpi și curcani, de asemenea.
Studiile au descoperit că proprietarii de animale de companie au mai puține șanse să experimenteze probleme cu depresia și anxietatea. Au chiar mai puține probleme cu afecțiuni fizice, cum ar fi hipertensiunea arterială sau colesterolul ridicat. Dar ce este vorba despre animale care produce atât de multe efecte pozitive asupra noastră și asupra vieții noastre?

1. Companie
Singurătatea este unul dintre cele mai zdrobitoare sentimente pe care le poate trăi o persoană. Oamenii care sunt singuri sunt mai predispuși la depresie, probleme de sănătate și chiar sinucidere.
Animalele de companie parcurg un drum lung în reducerea singurătății oferind companie. Tipul de animal de companie nu este la fel de important ca legătura pe care o persoană o dezvoltă cu animalul de companie respectiv.
Prezența unui animal de companie atunci când vă simțiți singur poate, doar prin faptul că sunteți acolo, ajuta la îndepărtarea acelor sentimente. Și, deși nu pot vorbi înapoi, vorbirea cu animalul de companie se poate dovedi atât calmantă, cât și reconfortantă.

2. Mișcare fizică
Deși poate fi dificil să te plimbi cu un șarpe, multe animale de companie necesită o interacțiune fizică regulată sau exerciții fizice pentru a-și menține sănătatea. Aceasta înseamnă că, pentru a-i menține sănătoși, va trebui să vă mișcați și voi.
Acest exercițiu suplimentar, fie prin plimbări, joc sau alte ieșiri, poate avea un impact pozitiv asupra stării dumneavoastră mentale și fizice. S-a demonstrat că, în general, proprietarii de animale de companie sunt mai predispuși să mențină o greutate sănătoasă. Acest lucru are probabil legătură cu exercițiul suplimentar care vine cu deținerea unui animal de companie.

3. Interacțiunea socială
Fie că este vorba de medicul veterinar, magazinul de animale de companie sau un parc, animalele de companie ne pot oferi noi motive pentru a cunoaște oameni și a fi sociali. Doar a fi forțat să fie în preajma celorlalți care au și animale de companie creează o conexiune comună.
A fi proprietar de animal de companie oferă automat un subiect de conversație și un sentiment de comunitate cu alți proprietari de animale de companie.

4. Motivație
Oricine s-a simțit vreodată singur sau deprimat înțelege lipsa de motivație și concentrare care poate veni împreună cu acele sentimente, mai ales atunci când vine vorba de îngrijirea pentru tine.
Deținerea unui animal de companie necesită concentrarea asupra altceva și menținerea unei anumite cantități de structură în îngrijirea lor. Chiar dacă îngrijirea pentru tine este dificilă, un animal de companie are nevoie de tine pentru a avea grijă de ei, deoarece nu sunt capabili să o facă singuri.

5. Iubirea necondiționată
Animalului tău de companie nu îi pasă de aspectul tău, de câți bani ai, de meseria ta sau de altceva decât să fii cu tine. Sunt fericiți doar pentru că ești acolo.
Această iubire necondiționată ne poate face să ne simțim acceptați și mângâiați într-un mod în care nimic altceva nu poate.

6. Calmitate
Dacă te joci cu animalul tău de companie sau doar să fii cu el, poți crește nivelul de serotonină și dopamină din creier. Acest lucru ajută la promovarea sentimentelor de calm și relaxare. De asemenea, poate ajuta la reducerea hormonilor de stres, cum ar fi cortizolul, reducând inflamația din corp.

7. Starea generală de sănătate
Uită să mănânci un măr pe zi. Studiile au arătat că a avea un animal de companie scade vizitele la cabinetul medicului, în special la adulții în vârstă.
Acest lucru depășește exercițiul suplimentar pe care proprietarii de animale de companie este probabil să îl facă – deși acest lucru joacă cu siguranță un rol în a rămâne sănătoși. Legătura pe care o dezvolți cu animalele de companie și dragostea pe care o simți te pot motiva să adopți un stil de viață general mai sănătos, astfel încât să poți avea grijă de ei.
Deși beneficiul animalelor de companie și al animalelor de sprijin este clar, nu este întotdeauna fezabil pentru toată lumea. Unii oameni nu au timp, bani sau spațiu pentru a deține un animal de companie de orice fel.

Concluzie

În astfel de cazuri, există alternative. Vă puteți oferi să mergeți sau să urmăriți animalul de companie al unui vecin, să vă oferiți voluntari la un adăpost pentru animale sau să aflați cum puteți ajuta organizațiile specializate în animale de sprijin.

Doar a fi în preajma unui animal, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, poate avea un efect profund pozitiv asupra stării mentale și a perspectivei unei persoane. Acesta este unul dintre motivele pentru care atât de multe spitale folosesc acum animale de sprijin ca parte a tratamentului lor.

Acesta este un material tradus. Ne cerem scuze pentru eventualele erori.