7 obiceiuri care îți aduc sărăcia la ușă. Renunță la ele chiar acum!

Obiceiurile proaste pe care cu totii le avem in viata de zi cu zi ne impiedica sa fi mai prosperi. Desigur, daca renunti la ele nu inseamna neaparat ca vei ajunge milionar, insa, daca vei continua cu obiceiurile tale paguboase, in mod cert nu te vei imbogati.

1. Dormi prea mult. Daca nu te scoli din pat pana la prânz, ajungi pe urma sa te aglomerezi cu treaba si sa muncesti 12 ore pe zi sau mai mult pentru a compensa startul intarziat.

2. Iti neglijezi sanatatea. “Cand nu traiesti sanatos, obosesti, devii neproductiv, mai stresat si mult mai predispus la boala”.

3. Te bazezi pe o singura sursa de venit. Bogatii au mai multe fluxuri de venit. Asta poate sa insemne sa faci mici afaceri din care sa obtii anumite câstiguri pe langa veniturile principale, pentru a-ti plati diverse facturi, sa pui deoparte pentru pensie si sa investesti.

4. Nu esti atent la micile cheltuieli. Poate nu crezi ca 5 lei cheltuiti zilnic pe un suc sau o cafea iti afecteaza averea. La fel e si cu cei 1.500 de lei pe an platiti pe an pentru ca nu ai becuri economice. Chiar daca astea sunt costuri mici in schema de chetuieli, ai grija ca se aduna.

5. Anturajul gresit. “Vei reusi in viata, doar daca te inconjori cu oamenii potriviti.” Inlocuieste din viata ta oamenii toxici si negativisti cu cei optimisti, activi si saritori!

6. Alcoolul si jocurile de noroc. Consumul excesiv de alcool iti macina memoria, capacitatea de a gandi in mod clar si sanatatea, iar toate astea te impiedica sa strângi bani.

7. Casti prea mult ochii la televizor.  “Bogatii au televizoare mici si biblioteci mari, iar saracii au bibliotecile mici si televizoarele mari”. Tuturor ne place sa ne uitam la TV, insa bogatii prefera sa citeasca, sa faca miscare si sa se educe, decat sa piarda timp in fata televizorului.