7 probleme de sănătate care te fac să ai sete excesivă

Nu există nimic mai bun ca un pahar de apă rece atunci când este însetat. Cu toate acestea, ce se întâmplă dacă bei continuu, dar setea ta nu se stinge niciodată? Știați că multe afecțiuni medicale pot provoca sete excesivă?

1. Probleme tiroidiene
În consecință, majoritatea oamenilor nu știu că prea mult sau prea puțin din acest hormon poate provoca tot felul de probleme în corpul dumneavoastră, dintre care unul este gura uscată. Persoanele care au hipotiroidism sau o tiroidă subactivă sunt cele care au de obicei probleme cu inducerea setei.

2. Consumarea alimentelor diuretice
Știați că există multe alimente acolo care vă pot determina să urinați mai mult? Lucruri precum țelina, lămâile, pătrunjelul și chiar pepenele verde vă pot determina să expulzați mai multă apă. Deoarece multe dintre aceste alimente au multe beneficii mari pentru sănătate pentru organism, nu doriți să renunțați la ele.

3. Menstruația
Știați că nivelurile de estrogen și progesteron pot avea un efect profund asupra nivelului de lichide al corpului? În timpul ciclului lunar al unei femei, este posibil să simtă sete, deoarece acești hormoni sunt la maxim. O altă considerație este că poate pierde prea multă apă în timpul menstruației.

4. Diabet
Dacă bei mai multă apă, vei urina mai des. Cu toate acestea, dacă aveți alte simptome, cum ar fi pierderea în greutate, epuizarea și iritabilitatea, atunci poate fi un semn că aveți diabet. Va trebui să vă consultați medicul și să faceți un test de glucoză pentru a stabili diagnosticul.

5. Gură uscată
Dacă aveți gura uscată, care este cunoscută medical sub numele de xerostomie, mulți oameni o confundă pentru sete nestinsă. Cu toate acestea, medicamentele pot provoca această problemă, precum și membranele mucoase uscate din gură. Când glandele din gură nu produc o cantitate adecvată de salivă, vă poate face să aveți o gură de bumbac, respirație urât mirositoare.

6. Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați
Dacă urmează o dietă ceto sau cu conținut scăzut de carbohidrați, este posibil să constați că ai sete excesivă. Glucidele au multe funcții în interiorul corpului, dintre care una vă ajută să vă mențineți aportul de apă.

7. Anxietate
Cine ar crede că anxietatea îți va crește setea? Când stresul dvs. este ridicat, poate lua excesul de apă din gură și o poate dispersa în alte zone ale corpului.