7 semne de avertizare că nu ai grijă de tine așa cum ar trebui

Cu toții ne dorim să fim sănătoși și fericiți, dar nu este întotdeauna ușor. Uneori, munca și stresul împiedică să fii fericit. Când se întâmplă acest lucru, trebuie să ne realinizăm viața și să ne concentrăm asupra schimbării. Următoarele opt lucruri sunt lucruri obișnuite pe care uităm să le facem. Pentru a fi cu adevărat fericiți, trebuie să adoptăm aceste schimbări în viața noastră.

1. Acceptă-te

Înainte de a putea accepta și iubi oamenii din jurul tău, trebuie să începi prin a te accepta. Trebuie să te iubești înainte să poți iubi pe oricine altcineva. Dacă există ceva despre tine pe care îl urăști, schimbă-l, astfel încât să poți începe să te accepți.

2. Exersează compasiunea

Este ușor să te distragi de viața de zi cu zi. Te enervează un șofer teribil sau un comentariu necugetat. Când se întâmplă acest lucru, trebuie să încetiniți și să vă gândiți de ce ar putea acționa cineva în acest fel. Învață să fii compătimitor față de oamenii din jurul tău. Dacă nu poți deveni compătimitor, vei ajunge să experimentezi în schimb cruzime, gelozie și furie.

3. Fii atent la nevoile tale

Cu toții avem nevoi în viață. În timp ce vrei să fii compasiv și să-i ajuți pe alții, trebuie să-ți amintești că ai nevoi care trebuie satisfăcute. Dacă ești nefericit în viață, nu-ți ignora sentimentele. Fii atent la ceea ce spiritul, corpul și mintea ta încearcă să-ți spună. Tratiți o vătămare fizică atunci când sunteți rănit, deci asigurați-vă că vă tratați și vătămările spirituale.

4. Trăiește-ți credințele

Unul dintre cele mai mari motive pentru care oamenii devin nefericiți este că trăiesc într-un mod în care nu cred. Credințele tale ghidează cine ești tu ca persoană și ce vrei din viață. Când trăiești într-un mod care este contrar acestor credințe, te simți vinovat și nefericit. Chiar și atunci când este provocator sau incomod, asigurați-vă că vă puneți în practică convingerile.

5. Urmăriți intențiile voastre

O altă problemă obișnuită este că oamenii uită de scopurile și intențiile lor. Ai vise pentru viața ta, așa că trebuie să le pui în practică. Nu poți fi limitat de fricile tale cu privire la toate problemele care se pot întâmpla. Intențiile tale vă ghidează viața și modelează modul în care experimentați lumea. Ele vă ajută să vă ancorați spiritul în momentul prezent.

6. Așteptați-vă si la probleme

Această problemă este opusă celei din urmă. Unii oameni nu își trăiesc niciodată visele pentru că nu își stabilesc obiective și intenții. Alți oameni experimentează nefericirea pentru că așteaptă prea mult. Când așteptările lor nu sunt îndeplinite, experimentează suferință și tristețe. Deși trebuie să ai vise și obiective, trebuie să accepți și faptul că problemele se vor întâmpla pe parcurs. Nu poți forța lumea să se conformeze așteptărilor tale. Tot ce puteți face este să vă mențineți posibilitățile deschise, să lucrați spre visele voastre și să vă adaptați atunci când apar probleme.

7. Deveniți conștienți de sine

Nimeni nu este perfect. Suntem cu toții o lucrare în desfășurare. Pentru a deveni o persoană mai bună, trebuie să fii conștient de defectele tale. Odată ce vă cunoașteți fricile și defectele, puteți lucra pentru a le schimba. Trebuie să devii conștient de sine dacă vrei să crești ca persoană.