8 deficiențe nutriționale responsabile de depresie și anxietate

Corpul tău este o mașină complexă care necesită combustibilul potrivit pentru a funcționa la întregul său potențial. În timp ce mulți văd mâncarea ca un mijloc de a nu vă simți foame, mâncarea este, mai important, mult mai mult decât o simplă modalitate de a vă umple burta. Avem tendința de a privi alimentele ca pe o sursă de sănătate fizică, dar rareori luăm în considerare efectele sale nutriționale asupra creierului. Acesta este motivul pentru care mulți oameni dezvoltă depresie și anxietate ca urmare a deficiențelor nutriționale.
Iată 8 deficiențe despre care se știe că provoacă depresie și anxietate.
1. B-COMPLEX
Complexul de vitamine B constă din 9 vitamine B diferite care lucrează îndeaproape între ele pentru a furniza energie organismului, a o repara la nivel celular și a reduce stresul. S-a observat că o deficiență generală de vitamine B este asociată cu un risc crescut de tulburări de dispoziție, inclusiv depresie.
Vitaminele B pot fi găsite în legume cu frunze verzi, nuci, semințe și sfeclă.
2. FOLAT (VITAMINA B9)
S-a descoperit că această vitamină are o legătură strânsă cu dezvoltarea depresiei. Deși joacă un rol important în multe procese, cum ar fi formarea celulelor roșii din sânge, deficiența de folat a fost, de asemenea, asociată cu un risc crescut de tulburare depresivă majoră (MDD).
3. VITAMINA B12
Această vitamină este importantă pentru menținerea celulelor nervoase sănătoase, contribuind și la producerea de ADN și ARN. Funcționează îndeaproape cu vitamina B9. O deficiență a acestei vitamine se traduce prin inflamarea creierului și rate mai mari de depresie și demență.

4. MAGNEZIU
Magneziul este foarte eficient în relaxarea corpului și a minții noastre. Efectele de reducere a stresului ale acestui mineral pot fi deosebit de utile în prevenirea atacurilor de anxietate, iritabilitate, depresie și dureri de cap. Mineralul se găsește cel mai bine în verdeața închisă cu frunze verzi, fasole și alge marine.
5. ACIZI GRASI OMEGA-3
Un dezechilibru al acestora și al acizilor grași Omega-6 nu afectează doar sănătatea dumneavoastră fizică. O deficiență a acestor acizi grași a fost legată de un risc crescut de depresie. Poate fi găsit în legumele cu frunze verzi, semințele de chia, semințele de in, semințele de cânepă și peștele gras.
6. ZINC
Acest mineral important ajută la controlul răspunsului organismului la stres, iar deficiența de zinc a fost legată de depresie. Cea mai bună sursă de zinc sunt stridiile, care sunt pline cu 500% din necesarul zilnic de zinc.
7. VITAMINA D
Deficiența acestei vitamine duce la tulburarea afectivă sezonieră (SAD), care se manifestă în multe feluri, cum ar fi depresia și tulburările de panică. Lumina soarelui este cea mai bună sursă de vitamina D și este cea mai eficientă modalitate de metabolizare a acestei vitamine în corpul nostru. Cu toate acestea, dacă nu reușiți să obțineți suficientă lumină solară, această vitamină poate fi găsită în polenul de albine, laptele fortificat de nuci, coralul, ciupercile sălbatice și spirulina.
8. AMINOACIZI
Pentru ca organismul să funcționeze optim, are nevoie de 12 aminoacizi diferiți. Acești acizi permit o funcționare optimă a creierului, funcționând și ca blocuri de proteine. S-a observat că o deficiență a aminoacizilor duce la o incapacitate de concentrare, ceață cerebrală, încetineală și depresie. Aminoacizii se găsesc în polenul de albine, semințe, nuci și fasole.

Acesta este un material tradus. Ne cerem scuze pentru eventualele erori  si  va multumim ca ne urmariti.