8 lucruri pe care oamenii toxici le fac pentru a vă manipula și ce puteți face pentru a-i opri

Cu toții am avut de-a face cu oameni toxici la un moment dat în viața noastră. Oamenii toxici sunt extrem de dăunători. 

Dacă doriți să le recunoașteți înainte de a fi prea târziu, mai jos este o listă cu 8 lucruri pe care toți oamenii toxici le fac pentru a le încurca și cum le puteți opri pentru a vă provoca daune.

1. Nu acționează niciodată la fel.
Într-o zi sunt cea mai minunată și mai fermecătoare persoană pe care o cunoști, iar a doua zi te ignoră complet și îți oferă tratamentul silențios. Așadar, este firesc să începeți să vă întrebați ce ați făcut sau spus că i-a supărat și să încercați imediat să faceți lucrurile bine cu ele. Dar nu poți. Pentru că sunt toxice. 

2. Ei vin la tine din senin. Fără avertismente.
Te vor ataca asupra celor mai mici lucruri. Uneori, tot ce le trebuie este un apel telefonic și spectacolul poate începe. Vă vor insulta fără milă și veți începe imediat să vă simțiți vinovați și să vă gândiți la modalități de a le compensa.Nu-i lăsați să se implice în drama lor și să profite de bunătatea din voi.

3. Nu își cer scuze niciodată.
Faptele și logica nu înseamnă nimic pentru ei. Nu greșesc niciodată, așa că nu simt nevoia să-și ceară scuze față de nimeni.  Cea mai bună strategie pentru dvs. este să nu vă așteptați să-și ceară scuze. Dacă vor să aibă dreptate, lasă-i să aibă dreptate și tu să fii fericit și liniștit pentru că în inima ta vei ști întotdeauna adevărul.

4. Sunt stăpâni în utilizarea unui limbaj inocent, dar dureros.
Poate spun cele mai frumoase lucruri, dar tonul cu care le spun este condescendent și dureros. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face în această situație este să vă cunoașteți valoarea și să nu permiteți ca cuvintele lor toxice să ajungă la voi.

5. Simți întotdeauna că le datorezi ceva.
Îți vor face o „favoare” sau îți vor oferi un cadou, astfel încât să poată primi ceva de la tine în schimb. Întotdeauna te fac să te simți îndatorat față de ei. Îți oferă ceva chiar dacă nu întrebi despre asta doar pentru a avea controlul asupra ta. Cel mai bun este să nu accepți nimic pentru ei.

6. Ei își proiectează sentimentele asupra ta.
Ei pot veni la tine agresiv, spunându-ți „Care este problema ta?” și te lasă șocat pentru că nu vei ști de unde a venit asta. Dar amintiți-vă, nu este niciodată despre voi – este despre ei. Oamenii toxici tind să-și proiecteze sentimentele față de ceilalți, deoarece refuză să își asume responsabilitatea pentru ei. 

7. Vor ieși offline doar pentru a te pedepsi.
Se deconectează și tu nu poți ajunge la ei. Nu răspund la textele și apelurile dvs. Deci, începeți să vă distrugeți mintea întrebându-vă unde ați greșit. Nu vă faceți griji, nu ați făcut nimic rău. Pur și simplu nu au putut rezolva situația și, în loc să te lase să „câștigi”, au decis să te fantomeze.

8. Nu pot purta o conversație decentă pentru a rezolva problemele.
Oamenii toxici nu au un simț al logicii și nici nu ar fi vreodată de acord să facă compromisuri cu tine în legătură cu ceva. Nu sunt interesați să rezolve probleme. Așadar, fă-ți o favoare și refuză să le tratezi. Nu încercați să vorbiți cu ei. Doar pleaca.