8 semne ale unui accident vascular cerebral. Nu ignorați aceste semne.

Creierul necesită fluxul de sânge pentru a funcționa. Atunci când un vas de sânge este blocat în creier  sau începe să sângereze (AVC), sunteți expus riscului de leziuni severe și potențial permanente ale creierului sau de moarte, dacă nu se actioneaza rapid.

La fel ca în cazul multor probleme de sănătate, simptomele unei lovituri sunt adesea considerate a fi altceva și sunt ignorate. Întrucât accidentele vasculare cerebrale pot provoca leziuni cerebrale grave și este a cincea cauză principală de deces în SUA, NU IGNORA SEMNELOR DE AVERTISM este cheia supraviețuirii.

(1) Migrenă puternică

(2) Apariția unei stării de oboseală puternică poate fi o parte a apariției unui avc, aceste semne pot fi adesea trecute cu vederea.

(3) Paralizia unei părți a feței

(4) Amorțeală sau moleșeală într-un braț timp de mai mult de câteva minute, acesta este un semn de avertizare critic. Accidente vasculare cerebrale tind să afecteze o parte a corpului.

(5) Dificultatea vorbirii: Atunci când o parte a creierului este afectată de un accident vascular cerebral, lipsa alimentării cu sânge poate provoca vorbirea îngreunată. S-ar putea să credeți că vorbiți clar, dar dacă cineva cu voi spune că nu vă poate înțelege discursul, luați-l în serios!

(6) Timpul este esențial; apelarea imediată la 112 poate însemna diferența dintre DETERIORAREA PERMANENTĂ A CEREBELULUI SAU NU și VIAȚA sau MOARTEA.

SEMNELE suplimentare care NU TREBUIE IGNORATE SUNT:

(7) Dificultatea vederii la un ochi: Vederea  dublă sau neclară la un ochi apare adesea atunci când creierul este afectat de un AVC.

(8) Confuzie sau gîndire dificilă: Când apare un accident vascular cerebral, o parte a creierului dvs. nu primește flux de sânge și, prin urmare, este fără oxigen ceea ce vă poate determina să nu puteți gândi direct sau să vorbiți inteligibil.

Vă rog să împărtășiți acest lucru cu familia și prietenii dvs., s-ar putea SALVA O VIAȚĂ!