8 semne de avertizare că ești stresat/ă și nu știi

Stresul este cel mai mare dușman al nostru. Este peste tot și există în tot ceea ce facem. Scade sistemul nostru imunitar și este principalul vinovat din spatele fiecărei boli, afecțiuni nesănătoase, a fiecărei dureri.

Din cauza unei supraexpuneri la stres, este posibil să nu ne dăm seama că am ajuns la codul ROȘU. Iată 8 simptome care arată că sunteți suprasolicitat, dar este posibil să nu știți încă:

1. CORPUL TĂU ESTE OBOSIT
Veți începe să vă confruntați cu dureri de stomac, dureri de cap, ulcere, mușchi tensionați, diaree, dureri în piept. Supraexpunerea la stres va face corpul să țipe în scurt timp după ajutor. Și când se întâmplă acest lucru, nu-l ignora. Fii conștient de fiecare schimbare bruscă a bunăstării tale. Și ia măsuri adecvate.

2. AVETI PROBLEME CU SOMNUL
Orice modificare a tiparelor de somn, cum ar fi insomnia cronică sau senzația constantă de epuizare, trebuie revizuită. Dacă este abordat imediat, acesta poate fi îmbunătățit adoptând un stil de viață mai sănătos. Când dormi, poate ai coșmaruri? Fără îndoială, experiențele noastre zilnice sunt memorate în subconștientul nostru. Dar, este esențial să fii conștient de lucrurile care te afectează într-un mod dăunător și să începi să lucrezi asupra ta.

3. EXPERIEMENTATI SCHIMBĂRI BRUȘTE ÎN GREUTATE
Unul dintre cele mai frecvente simptome ale stresului extrem sunt fluctuațiile tiparului alimentar și, ca urmare, modificările bruște ale greutății. Deci, atunci când mintea ta este preocupată de îngrijorări, în loc să abordezi problemele, s-ar putea să te confrunți cu o creștere neașteptată în greutate sau cu o slăbire extremă. 

4. MINTEA DVS ESTE PREOCUPTATĂ CONSTANT
Nu veți găsi fericire și seninătate până nu vă detașați de tot ceea ce vă face să vă înnebuniți. Munca înseamnă muncă, dar nu trebuie să permiți niciodată ca aceasta să îți afecteze viața privată și bunăstarea personală. Este timpul să devii mai conștient de sine și să adopți îngrijirea de sine ca principiu fundamental în viața ta.

5. NU POTI STA LINISTIT/Ă
Dacă simți că nu poți sta liniștit și te zvâcnești în mod constant, acesta este un semn major că ai putea avea nevoie de o odihnă lungă și revitalizantă. Stresul poate fi cauza anxietății mult temute. Așadar, dacă deja simți că ești în pragul unei avarii, oprește-te, inspiră, respiră și începe să lucrezi asupra ta. 

6. ATI ÎNCEPUT SĂ VĂ PIERDEȚI RĂBDAREA CU ALȚII
Din păcate, victimele stării noastre epuizante și suprasolicitate sunt cei dragi. Lipsa generală de răbdare și toleranță este un semn clar că ai nevoie de un TIME OUT.

7. AVETI VARIANTE EXTREME DE DISPOZIȚIE
Nu vă fie teamă să primiți ajutor. Vorbește cu ceilalți. Ai încredere în cei dragi. O perioadă prelungită de stres extrem nu numai că vă poate răni corpul, ci vă poate distruge și relațiile.

8. VĂ CADE PĂRUL
Căderea părului poate fi doar o altă problemă din cauza stresului extrem.  „În mod obișnuit, oamenii aruncă aproximativ 100 de fire de păr pe zi. Uneori, un stres semnificativ poate provoca o schimbare a funcțiilor fiziologice de rutină ale corpului și poate provoca un număr disproporționat de fire de păr în faza de odihnă în același timp.