8 semne de avertizare că sunteți epuizat mental și emoțional

 Ori de câte ori viața ne lovește cu niște pietre de-a lungul drumului, este esențial să ne răcorim o vreme și să îi lăsăm pe alții să preia conducerea. A lua ceva timp liber nu înseamnă neapărat să renunți, ci să-ți faci timp pentru iubire de sine și vindecare. Dacă întâmpinați aceste 8 semne revelatoare, este posibil să treceți printr-un petic dur în viață. Nu lăsați-l să vă scurgă până la ultima bucată. Opriți-vă, expirați și reîncărcați. Poți sa faci asta!

1. EȘTI UȘOR IRITAT
Pe măsură ce trec zilele, te simți fără speranță. Incapacitatea și lipsa de putere te fac să te simți din ce în ce mai iritat. Ar trebui să fiți acolo să profitați la maximum, dar vă simțiți mult mai în siguranță, evitând orice contact posibil cu lumea exterioară. Nu vă bateți, am fost cu toții acolo. Știu, e de rahat. Dar, în loc să-ți pierzi timpul în mod imprudent, petrece acest „timp liber” pentru a lucra asupra ta.

2. NIVELURILE DVS. DE MOTIVARE SUNT MAI MICI decât oricând
Simți că ești incapabil să faci treaba. Te chinui să găsești motivația de care ai nevoie. Obiectivele care odată te-au stimulat să lucrezi din greu nu sunt suficiente. Dacă acesta este cazul dvs., trebuie să-i odihniți. Nu te împinge prea tare. Inspirația este peste tot în jurul nostru și vă va lovi atunci când vă așteptați mai puțin.

3. EXPERIMENTAȚI ATACURILE DE ANXIETATE MAI MULT decât cele obișnuite
Ca urmare a extenuării tale, te simți din ce în ce mai stresat decât de obicei. Atacurile de anxietate devin o rutină zilnică. Vă rog, nu vă fie frică. Încercați să găsiți o modalitate de a vă centra pentru a vă vindeca rănile. Petreceți ceva timp singur și aflați de ce aveți nevoie în viață.

4. ADORMI GREU
De multe ori simți că ești în afara locului. Senzația covârșitoare de epuizare vă face mai greu să vă liniștiți gândurile și să adormiți. Iar insomnia devine doar un alt lucru pe listă.

5. LUCRURILE BANALE TE SUPĂRĂ
Datorită sensibilității crescute, te simți mult mai intens decât înainte. Te enervezi de lucruri banale care și sentimentele intense îți aduc lacrimi în ochi. Nu te lăsa să suferi. Ia-ți puțin timp liber și reconstruiește-ți lumea. Oricât de greu ar fi. Totul va merita, promit.

6. TE SIMȚI AMETIT
Unul dintre cele mai mari semne roșii pe care le-am observat la persoanele extenuate este amețeala și greața constantă. Ori de câte ori o persoană se confruntă cu o cădere mentală, aceasta se manifestă în mod natural și fizic. Cu toate acestea, ar trebui să o preveniți înainte de a fi prea târziu. Ia lucrurile în mâinile tale. Dacă nu, nimeni nu o va face.

7. PLÂNGI FĂRĂ MOTIV
Când te afli într-un loc rău în viață, se pare că întreaga lume complotează împotriva ta. Simțurile îți sunt sporite, atingi brusc o stare hipersensibilă în care chiar și cea mai mică glumă ar putea să-ți facă ochii să strălucească de lacrimi. Când suntem epuizați atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere psihic, pierdem destul de mult puterea de a face față situațiilor dificile și stresul regulat de zi cu zi este intensificat. Singurul mecanism pe care corpul și sufletul nostru îl folosesc pentru curățare este plânsul.

8. ÎNCEPEȚI SĂ VĂ SIMȚI DETAȘAT
Și după un timp, ajungeți să vă „amorțiți confortabil”. Nu te simți rău, nici bine. Ai rămas fără sens. Este etapa în care îți pierzi orice speranță, așa că te rog să nu permiți să ajungi în acest punct. Obțineți mai degrabă ajutor de la un psiholog online. Când simțiți chiar și cea mai mică schimbare negativă în starea de bine, opriți-vă și relaxați-vă. Luați-vă timpul liber, respirați și începeți să vă vindecați rănile. Poți depăși orice îți dă viața. Trebuie doar să ai grijă de tine mai întâi.